- вода 1 л;
- цукор 90 г;
- сіль 12 г;
- оцет 9%-ний 250 мл;
- білокачанна капуста 1 штука;
- буряк 1 штука;
- морква 1 штука;
- перець чилі 1 штука;
- часник 1 головка;
- чорний перець горошком 10 шт.
Моркву та буряк нарізаємо тонкою соломкою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУ перцю видаляємо насіння та подрібнюємо.
Часник чистимо, часточки ріжемо на 2 або більше частин - так він віддасть більше аромату.
Змішуємо капусту з іншими овочами та чорним перцем.
Коли всі овочі готові, починаємо рівномірно вкладати їх у банки .
В окремій каструлі ставимо на плиту готуватися розсіл. Для цього просто вливаємо воду, додаємо як зазначено в інгредієнтах сіль, цукор, лавровий лист і чорний перець горошком і чекаємо, коли він закипить.
Потім розсіл знімаємо з вогню, додаємо оцет, заливаємо овочі та закриваємо кришкою.
Готову капусту, квашену грузинською, потрібно на добу залишити при кімнатній температурі, а потім прибрати в прохолодне місце. Через 3-5 днів капусту можна буде їсти.
Таку капусту перед подачею посипають до смаку цукром і заправляють ароматною олією.
За бажанням із гурійської квашеної капусти можна приготувати салат, якщо додати чорнослив та зелень.
Читайте також:
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму
Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем