Капуста по-грузинськи (мжаве) - завжди виходить хрусткою, трохи гострою від додаванням червоного перцю і звичайно дуже ароматною від доданих трав.
Маринувати капусту справа не хитра, адже готуватися все досить швидко та просто.
Головне, підготувати усі необхідні продукти:
  • вода 1 л;
  • цукор 90 г;
  • сіль 12 г;
  • оцет 9%-ний 250 мл;
  • білокачанна капуста 1 штука;
  • буряк 1 штука;
  • морква 1 штука;
  • перець чилі 1 штука;
  • часник 1 головка;
  • чорний перець горошком 10 шт.
Капусту потрібно очистити від верхнього листя і нарізати разом з качаном шматками такого розміру, щоб їх зручно було нанизувати на вилку.

Моркву та буряк нарізаємо тонкою соломкою.

У перцю видаляємо насіння та подрібнюємо.

Часник чистимо, часточки ріжемо на 2 або більше частин - так він віддасть більше аромату.

Змішуємо капусту з іншими овочами та чорним перцем.

Коли всі овочі готові, починаємо рівномірно вкладати їх у банки .

В окремій каструлі ставимо на плиту готуватися розсіл. Для цього просто вливаємо воду, додаємо як зазначено в інгредієнтах сіль, цукор, лавровий лист і чорний перець горошком і чекаємо, коли він закипить.

Потім розсіл знімаємо з вогню, додаємо оцет, заливаємо овочі та закриваємо кришкою.

Готову капусту, квашену грузинською, потрібно на добу залишити при кімнатній температурі, а потім прибрати в прохолодне місце. Через 3-5 днів капусту можна буде їсти.

Таку капусту перед подачею посипають до смаку цукром і заправляють ароматною олією.

За бажанням із гурійської квашеної капусти можна приготувати салат, якщо додати чорнослив та зелень.

Читайте також:

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму

Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму

Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем