Гострий маринований салат з кабачків та баклажанів, у томатному соусі, можна легко заготовити на зиму без стерилізації.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися| Продукти | ||
| Кабачки - 1200 г | ||
| Баклажани - 550 г | ||
| Помідори – 1000 г | ||
| Перець (грунтовий) – 200 г | ||
| Морква – 200 г | ||
| Цибуля-порей (без листя) - 90 г | ||
| Перець гострий (чилі, червоний) – 30 г | ||
| Часник - 5 зубчиків | ||
| Хрін (свіжий) - 1 лист | ||
| Перець горошком (асорті) – 5 шт. | ||
| Петрушка - 30 г | ||
| Імбир, свіжий корінь – 10 г | ||
| Цукор-пісок - 50 г | ||
| Сіль (велика) – 40 г | ||
| Олія соняшникова - 50 мл | ||
| Сік лимонний – 40 мл (за смаком) | ||
| Лимон - за смаком | ||
| Оцет 9% - 30 мл |
Нарізаємо баклажани кубиком. Уклавши в тарілку, засипаємо 10 г кухонної солі і збризкуємо лимонним соком (5 мл).
Кабачки теж нарізаємо кубиком.
Укладаємо в окрему глибоку миску.
З перців видаляємо серцевину, нарізаємо кубиками.
Моркву крупно натираємо.
Лук-порей шаткуємо кільцями.
Усі підготовлені овочі, крім баклажанів, з'єднуємо з кабачками.
Корінь імбиру та часник почистити. У блендері збиваємо томати, не очищаючи від шкірки, часник, гострий перець, асорті перців горошком (можна попередньо потовкти), імбир.
Пюруємо до однорідної маси.
У каструлю вливаємо частину рослинної олії, що залишилася, кладемо суміш кабачків, моркви, цибулі-порею, перцю, лист хрону. Прогріваємо, поки кабачки не пустять сік (близько 20 хвилин).
Додаємо обсмажені баклажани.
Заправляємо томатною заправкою.
Кладемо сіль та цукор. Кип'ятимо овочеву суміш до 3 хвилин, потім уварюємо до зменшення початкового обсягу на чверть.
Шинкуємо петрушку, додаємо в каструлю. Прогріваємо, щоб зелень змінила колір.
Вливаємо лимонний сік, оцет. Проварюємо овочеву суміш ще 7 хвилин.
Переливаємо гарячий овочевий салат із маринадом у стерилізовані чисті банки, додавши невелику лимонну часточку.
Закриваємо стерилізованою кришкою, перевертаємо.
Накривши вовняною ковдрою, залишаємо овочевий салат на добу остигати.
Салат з кабачків та баклажанів на зиму готовий.
Салат із кабачків та баклажанів на зиму, без стерилізації, зберігати у прохолодному місці.
Читайте також:
Захочеться вистачати по кілька штук: рецепт дерунів з молодих баклажанів та борошна
Це насолода, а не закуска: рецепт молодих баклажанів у медовому соусі
Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками
Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами