Українська кухня багата на ситні та прості страви, і гречаники — гречані котлети з м'ясом — одна з найулюбленіших.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУ мережі фуд-блогер показав, як приготувати цю страву так, щоб вона вийшла ніжною всередині та золотистою зовні.
Що вам знадобиться:
Варена гречка - 500 г
М'ясний фарш - 500 г
Цибуля - 2 шт.
Яйця - 2 шт.
Борошно - 40 г
Рослинна олія - 60 мл
Сіль, перець, паприка та сушений часник - за смаком
Покроковий процес приготування:
Цибулю наріжте і злегка обсмажте на олії до прозорості та аромату.
Подрібніть цибулю у пюре за допомогою блендера або кухонного комбайна.
У глибокій мисці змішайте фарш, відварену гречку та суміш цибулі. Приправте сіллю, перцем та спеціями.
Додайте яйця та борошно, ретельно перемішайте до отримання однорідної маси, яка триматиме форму.
Сформуйте котлети однакового розміру, обваляйте їх у борошні та обсмажте на розігрітій сковороді до золотистої скоринки з обох боків.
Після обсмажування перекладіть котлети у форму, придатну для духовки, та запікайте при температурі 180°C близько 12 хвилин.
Готові гречані котлети виходять м'якими, соковитими та ароматними, з хрусткою золотистою скоринкою. Вони чудово поєднуються зі сметаною або легким овочевим гарніром.
Нагадаємо, зігріваюче овочеве рагу з куркою – рецепт, просочений користю та теплом
Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати смачну та хрумку квашену капусту: рецепт корисної заготівлі на всі випадки
Як повідомляв «hyser», осінній "бум": рецепт смачного горохового супу, що зігріває, з куркою