Осінь пахне яблуками, теплою духовкою та неквапливим чаєм на кухні. Якщо душа просить чогось затишного, ніжного і дуже домашнього – діставайте миску та робіть ці міні-шарлотки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВони виходять м'якими, вершково-сирними всередині та з тонким ванільним запахом. Їдуть теплими прямо зі столу та ідеально підходять на сніданок, до вечірнього чаю або коли треба терміново влаштувати собі маленьке свято.
Інгредієнти
- сир - 500 г
- яйця - 2 шт.
- вершкове масло - 40 г
- борошно - 150 г
- розпушувач - 1 ч. л.
- ванілін - за смаком
- цукор - 70 г
- яблука - 1-2 шт.
- цукрова пудра - для подачі
Як готувати
-
Змішайте сир, яйця, розтоплене вершкове масло, цукор, ванілін і розпушувач до однорідності. Пробийте занурювальним блендером – маса стане гладкою та повітряною.
Міні-шарлотки, кадр з відео -
Введіть борошно, що просіює, і ще раз перемішайте.
Яблука наріжте кубиками та вмішайте в тісто. -
Викладіть масу на лист, застелений силіконізованим пергаментом, порційно формуючи міні-шарлотки.
Випікати 25–30 хвилин при 180 °C до рум'яного краю.
Міні-шарлотки, кадр з відео -
Дайте охолонути (це важливо: так структура стане ніжнішою) і присипте цукровою пудрою.
Теплі міні-шарлотки можна їсти ложкою прямо з паперу, поки вони ще ніжно тремтять від жару. На холоді вони стають щільнішими та нагадують сирники з духовки з яблуком. У будь-якому вигляді – це чиста, їстівна осінь.
Читайте також:
Кремове орзо з печеними овочами та гарячими гребінцями: вечеря, яка буде вашим коханим.
Зігріваюче овочеве рагу з куркою – рецепт, просочений користю та теплом.