З кабачків можна готувати не тільки оладки, рагу чи салати на зиму, а й дуже смачні закуски. Однією з них є рулети. Начинка в них може бути абсолютно різною: твердий або плавлений сир, овочі, спеції та зелень. Головне те, що всі інгредієнти відмінно поєднуються між собою і виходить вдале блюдо, яке буде доречним на будь-якому гулянні.

Отже, щоб приготувати кабачкових рулетиків зі смаженими грибами, знадобляться такі продукти:

  • кабачки 500–600 г;
  • яйця 3 штуки;
  • сіль за смаком;
  • пшеничне борошно 100-120 г;
  • олія 4 ст. ложки + для змащування;
  • морква 1 штука;
  • цибуля 1-2 штуки;
  • печериці 350 г;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сир 100 г;
  • майонез до смаку.

Отже, кабачки потрібно натерти на великій тертці, посипати сіллю та залишити на 10 хвилин.

важливо!

  • Для рулету з кабачків дуже бажано використовувати молоді кабачки з тонкою та ніжною шкіркою. Такі шинки можна не чистити.

Коли шинки пустять сік, його потрібно добре віджати. Для цього кабачкову масу загорнути в марлю, закрутити та віджати. Або віджати порціями в руках.

Додайте яйця, трохи збиті з сіллю, і борошно. Перемішайте.
Деко застеліть пергаментом і змастіть олією. Рівним шаром розподіліть кабачкову масу. Відправте духовку в розігріту до 180 °С приблизно на 15–20 хвилин.
Поки готується корж, готуємо начинку:
  • моркву натріть на великій тертці;
  • цибулю та гриби наріжте дрібними шматочками;
  • у сковороді розігрійте 2 ложки олії на середньому вогні та обсмажте моркву з цибулею до м'якості та легкої рум'яності. Викладіть на тарілку;
  • Додайте масло, що залишилося. Всипте гриби і, помішуючи, готуйте до рум'яності. Викладіть у миску до овочів, посоліть, поперчіть та перемішайте. Остудіть.
Сир потрібно натерти на великій тертці.
Разом із пергаментом дістаньте корж із духовки. Змастіть майонезом. Посипте сиром, трохи відклавши для декору. Зверху розподіліть гриби із овочами.
Допомагаючи собі пергаментом, скрутіть рулет.
важливо!
  • Згортати кабачковий рулет потрібно досить щільно, щоб потім при розрізі не було порожнеч.
Посипте рулет сиром, що залишився. Остудіть до кімнатної температури, а ще краще поставити рулет із кабачків у холодильник на пару годин або на ніч.
Читайте також: