Закочування огірків на зиму, мабуть, найпоширеніший вид домашнього консервування. Кожна господиня має свої рецепти та свої секрети. Пропонуємо ще один простий та надійний рецепт закочення огірків.
Хрумкі мариновані огірочки - це річ, яку майже неможливо не любити. Спробуйте приготувати дуже просту та дуже смачну заготівлю на зиму – мариновані огірочки, нарізані шматочками з додаванням насіння гірчиці. Огірки виходять дуже хрусткими та добре зберігаються.
Отже, для приготування маринованих огірків по-фінськи на зиму знадобиться:
  • огірки свіжі – 2,2-2,3 кг;
  • сіль кам'яна – 3 ст. л.;
  • цукор – 200 г;
  • оцет 6% (будь-який) - 250 мл;
  • вода - 1,5 л;
  • насіння гірчиці – 2 ч. л.;
  • лавровий лист – 2-3 шт.
Огірки ретельно миємо, викладаємо у простору миску та замочуємо у холодній воді на 2 години. Це робиться для того, щоб мариновані огірочки залишилися хрусткими.

Потім огірки потрібно нарізати кружальцями завтовшки близько 1,5-2 см.

У великій каструлі закип'ятити воду, додати|добавляти| сіль|соль|, цукор, зерна гірчиці і лавровий лист, дати прокипіти на середньому вогні хвилини 3-4, а після цього влити оцет, довести маринад до кипіння.

Викласти нарізані огірки в маринад, що закипіло, накрити каструлю кришкою. Дати маринаду з огірками закипіти.

Варити огірочки на слабкому вогні 3-4 хвилини (до зміни кольору). Якщо каструля невелика, огірочки можна зварити у 2-3 заходи.

Банки і кришки потрібно попередньо простерилізувати зручним для вас способом. Літрові банки найкраще стерилізувати 15 хвилин у духовці при 100 градусах нагріву, півлітрові – 10 хвилин, а кришки більшість господарем кип'ятить у каструлі на плиті 10 хвилин.

Відразу ж розкласти огірки у простерилізовані банки, залити їх маринадом і закрутити кришками.

Банки перевернути вгору дном, поставивши їх на кришку, а потім добре укутати і в такому стані залишити до охолодження.