- огірки свіжі – 2,2-2,3 кг;
- сіль кам'яна – 3 ст. л.;
- цукор – 200 г;
- оцет 6% (будь-який) - 250 мл;
- вода - 1,5 л;
- насіння гірчиці – 2 ч. л.;
- лавровий лист – 2-3 шт.
Потім огірки потрібно нарізати кружальцями завтовшки близько 1,5-2 см.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУ великій каструлі закип'ятити воду, додати|добавляти| сіль|соль|, цукор, зерна гірчиці і лавровий лист, дати прокипіти на середньому вогні хвилини 3-4, а після цього влити оцет, довести маринад до кипіння.
Викласти нарізані огірки в маринад, що закипіло, накрити каструлю кришкою. Дати маринаду з огірками закипіти.
Варити огірочки на слабкому вогні 3-4 хвилини (до зміни кольору). Якщо каструля невелика, огірочки можна зварити у 2-3 заходи.
Банки і кришки потрібно попередньо простерилізувати зручним для вас способом. Літрові банки найкраще стерилізувати 15 хвилин у духовці при 100 градусах нагріву, півлітрові – 10 хвилин, а кришки більшість господарем кип'ятить у каструлі на плиті 10 хвилин.
Відразу ж розкласти огірки у простерилізовані банки, залити їх маринадом і закрутити кришками.
Банки перевернути вгору дном, поставивши їх на кришку, а потім добре укутати і в такому стані залишити до охолодження.
Читайте також:
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму
Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем