Кабачки 1 кг
Великий лимон 1 штука
М'ята 3-5 гілочок
Цукор 600-800 г

Кабачок і лимон помиємо, м'яту сполоснемо в проточній воді. Баночки та кришки помиємо ретельно із содою. Знімемо шкірку з кабачка, видалимо насіннєвий відділ.

Наріжте кабачки та лимон невеликими шматочками. Видаліть із лимона кісточки. Порубайте м'яту.

Кабачки краще брати молоді. Чистити їх та цитрус не потрібно.
З'єднайте все у каструлі, всипте цукор. Перемішайте та залиште на півгодини.
Варіть на невеликому вогні приблизно 1:00. Потім подрібніть блендер і готуйте ще 30-40 хвилин.
Розкладіть варення з кабачків з лимоном зі стерилізованих банків. Закатайте, переверніть, укутайте та остудіть. Зберігайте у прохолоді.

Читайте також:

Будете просити другу та третю добавку, але все одно буде мало: рецепт фаршированих кабачків із сиром та куркою

Вдихаємо глибоко, розслабляємось і просимо добавку: рецепт маринованих кабачків з медом та часником

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками