Макаронний плов - не зовсім плов, звичайно, але виходить дуже смачним, економним і легшим, ніж жирний узбецький плов із баранини та рису.

Щоб приготувати незвичайний плов із макаронів з м'ясом, знадобляться такі продукти:

  • яловичина (м'якуш) 300 гр.;
  • макарони 300 гр.;
  • помідори 200 гр.;
  • олія 50 мл.;
  • морква 1 шт.;
  • цибуля 1 шт.;
  • куркума 1 чайн.л.;
  • паприка 1 чайн. л.;
  • хмелі-сунелі 1 чайн. л.;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сіль за смаком

Яловичину вимийте, наріжте середніми кубиками.

Важливо:

  • Яловичина потрібна у вигляді м'якоті без кісток.
  • Яловичину можна замінити будь-який інший вид м'яса, який вам більше подобається. Але врахуйте, що час приготування, а також смак та калорійність страви зміняться. Свинина і баранина зазвичай жирніші за яловичину, а куряче філе або індичка - більш пісні. При цьому час приготування залежить не тільки від виду м'яса, а й від того, яка частина туші використовується і наскільки старе чи молоде м'ясо.

Моркву очистіть та наріжте брусочками.

Наріжте помідори невеликими кубиками. Свіжі помідори можна замінити на консервовані різані, а також томатну пасту або кетчуп.

Цибулину очистіть. Наріжте середніми кубиками або півкільцями. Якщо не любите відчувати цибулю в готовому плові, можете взагалі залишити цілу цибулину, щоб потім можна було легко її прибрати.

У казані на сильному вогні розігрійте олію. Викладіть цибулю та обсмажте, помішуючи, до прозорості.

Додайте яловичину та спеції. Обсмажте разом, помішуючи, 3 хвилини.

Висипте в казан нарізану моркву, перемішайте і смажте приблизно 5 хвилин.

Додати помідори. Смажте під кришкою, помішуючи ще близько 7 хвилин. Точний час залежить від ступеня нагріву, вашого посуду та особистих уподобань.

Всипте макарони та перемішайте. Смажте 5-7 хвилин.

важливо!

  • Рекомендується вибирати вироби із твердих сортів пшениці.

Влийте гарячу воду, щоб вона повністю покрила вміст казана. Мені знадобиться 1 л води. На сильному вогні доведіть до кипіння.

Гасіть плов на повільному вогні під кришкою близько 20 хвилин до википання зайвої вологи.

Готовий плов із макаронів з м'ясом розкладіть по тарілках, посипте свіжою зеленню і подайте до столу.

Читайте також:

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром

Захочеться розтягувати задоволення: рецепт запіканки з макаронів, твердого сиру та фаршу з помідорами.

Захочеться з'їсти все: готуємо макарони з крабовими паличками, сметаною та часником

Смакування для всієї родини: рецепт рулету з лавашу з макаронами, ковбасою та сиром