Макаронний плов - не зовсім плов, звичайно, але виходить дуже смачним, економним і легшим, ніж жирний узбецький плов із баранини та рису.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб приготувати незвичайний плов із макаронів з м'ясом, знадобляться такі продукти:
- яловичина (м'якуш) 300 гр.;
- макарони 300 гр.;
- помідори 200 гр.;
- олія 50 мл.;
- морква 1 шт.;
- цибуля 1 шт.;
- куркума 1 чайн.л.;
- паприка 1 чайн. л.;
- хмелі-сунелі 1 чайн. л.;
- перець чорний мелений за смаком;
- сіль за смаком
Яловичину вимийте, наріжте середніми кубиками.
Важливо:
- Яловичина потрібна у вигляді м'якоті без кісток.
- Яловичину можна замінити будь-який інший вид м'яса, який вам більше подобається. Але врахуйте, що час приготування, а також смак та калорійність страви зміняться. Свинина і баранина зазвичай жирніші за яловичину, а куряче філе або індичка - більш пісні. При цьому час приготування залежить не тільки від виду м'яса, а й від того, яка частина туші використовується і наскільки старе чи молоде м'ясо.
Моркву очистіть та наріжте брусочками.
Наріжте помідори невеликими кубиками. Свіжі помідори можна замінити на консервовані різані, а також томатну пасту або кетчуп.
Цибулину очистіть. Наріжте середніми кубиками або півкільцями. Якщо не любите відчувати цибулю в готовому плові, можете взагалі залишити цілу цибулину, щоб потім можна було легко її прибрати.
У казані на сильному вогні розігрійте олію. Викладіть цибулю та обсмажте, помішуючи, до прозорості.
Додайте яловичину та спеції. Обсмажте разом, помішуючи, 3 хвилини.
Висипте в казан нарізану моркву, перемішайте і смажте приблизно 5 хвилин.
Додати помідори. Смажте під кришкою, помішуючи ще близько 7 хвилин. Точний час залежить від ступеня нагріву, вашого посуду та особистих уподобань.
Всипте макарони та перемішайте. Смажте 5-7 хвилин.
важливо!
- Рекомендується вибирати вироби із твердих сортів пшениці.
Влийте гарячу воду, щоб вона повністю покрила вміст казана. Мені знадобиться 1 л води. На сильному вогні доведіть до кипіння.
Гасіть плов на повільному вогні під кришкою близько 20 хвилин до википання зайвої вологи.
Готовий плов із макаронів з м'ясом розкладіть по тарілках, посипте свіжою зеленню і подайте до столу.
Читайте також:
Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром
Захочеться з'їсти все: готуємо макарони з крабовими паличками, сметаною та часником
Смакування для всієї родини: рецепт рулету з лавашу з макаронами, ковбасою та сиром