Продукти
М'якуш яловичини – 500 г
Яйця – 4 шт.
Корінь селери – 40-50 г
Морква – 50 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт. (50 г)
Часник – 2 зубки
Скибочка черствого білого хліба
Зелень петрушки та кропу – півпучка
Мускатний горіх мелений
сіль
Перець чорний мелений
Олія рослинна або вершкове – 1 ст. ложка


Відварити круто 3 яйця.

Яловичину, селеру, моркву, замочену у воді або бульйоні скибочку хліба, цибулю та часник прокрутити на м'ясорубці. Посолити, поперчити, додати|добавляти| мускатний горіх і яйце. Добре перемішати.

Варені яйця порізати кружальцями, зелень порубати.

Вогнетривку форму змастити олією, викласти половину фаршу і вирівняти.

Зверху покласти шар яєць і посипати зеленню.

Накрити фаршем, що залишився, вирівняти поверхню і змастити маслом. Випікати у духовці при 180-200 градусах 50-60 хвилин.

Не поспішайте виймати готову запіканку з духовки. Нехай вона там постоїть хвилин 15 і вбере майже весь соус, що утворився при запіканні. Тоді запіканка буде соковитою та м'якою.

Як гарнір до м'ясної запіканки добре підійдуть картопляне пюре, крупи або макаронні вироби. Відмінним доповненням стануть свіжі або мариновані овочі.