Перетворіть звичайну капусту на яскраву та смачну закуску! Цей простий рецепт маринованої капусти з буряком не вимагатиме багато часу та зусиль, а результат вас приємно здивує.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування швидкої капусти в маринаді з буряком читайте у нашому матеріалі.
Для приготування швидкої капусти в маринаді з буряком нам знадобиться:
- Капуста білокачанна (1,5-2 кг)
- Буряк салатний (1 шт.)
- Часник (3-4 зубчики)
- Петрушка (невеликий пучок)
- Цукор (100 г)
- Сіль (50 г)
- Лавровий лист (2 шт.)
- Перець чорний горошком (8 шт.)
- Перець запашний горошком (4 шт.)
- Оцет столовий 9% (100 мл)
- Вода (500 мл)
Спосіб приготування швидкої капусти в маринаді з буряком:
- Виберіть: цупку, білу капусту без пошкоджень.
- Очистіть: буряк та часник.
- Наріжте: капусту на невеликі шматочки, буряк натріть на тертці, часник - на кружечки.
- Подрібніть: петрушку.
- Змішайте: капусту, буряк, часник та петрушку.
- Приготуйте маринад: закип'ятіть воду з цукром, сіллю, лаврушкою та перцем. Додайте оцет, прокип'ятіть і вимкніть.
- Залийте: маринадом капусту і залиште до остигання.
- Поставте: у холодильник на 5-6 годин.
Варіації:
- Додайте до капусти моркву, цибулю, селеру.
- Використовуйте інші спеції: коріандр, гвоздику, імбир.
- Замініть оцет лимонним соком.
Подання:
- Подавайте капусту як самостійну страву чи гарнір.
- Використовуйте як начинку для пирогів і бутербродів.
Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смачною та хрусткою капустою! І не забувайте, що таку капусту потрібно зберігати у холодильнику до 2 тижнів.
Читайте також:
Його завжди з'їдають першим: рецепт цвітної капусти, яка запікається у маринаді
Ніжніше ви точно не куштували: рецепт ароматної запіканки з гарбуза та сиру
Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі