Перетворіть звичайну капусту на яскраву та смачну закуску! Цей простий рецепт маринованої капусти з буряком не вимагатиме багато часу та зусиль, а результат вас приємно здивує.

Докладніше про приготування швидкої капусти в маринаді з буряком читайте у нашому матеріалі.

Для приготування швидкої капусти в маринаді з буряком нам знадобиться:

  • Капуста білокачанна (1,5-2 кг)
  • Буряк салатний (1 шт.)
  • Часник (3-4 зубчики)
  • Петрушка (невеликий пучок)
  • Цукор (100 г)
  • Сіль (50 г)
  • Лавровий лист (2 шт.)
  • Перець чорний горошком (8 шт.)
  • Перець запашний горошком (4 шт.)
  • Оцет столовий 9% (100 мл)
  • Вода (500 мл)

Спосіб приготування швидкої капусти в маринаді з буряком:

  1. Виберіть: цупку, білу капусту без пошкоджень.
  2. Очистіть: буряк та часник.
  3. Наріжте: капусту на невеликі шматочки, буряк натріть на тертці, часник - на кружечки.
  4. Подрібніть: петрушку.
  5. Змішайте: капусту, буряк, часник та петрушку.
  6. Приготуйте маринад: закип'ятіть воду з цукром, сіллю, лаврушкою та перцем. Додайте оцет, прокип'ятіть і вимкніть.
  7. Залийте: маринадом капусту і залиште до остигання.
  8. Поставте: у холодильник на 5-6 годин.

Варіації:

  • Додайте до капусти моркву, цибулю, селеру.
  • Використовуйте інші спеції: коріандр, гвоздику, імбир.
  • Замініть оцет лимонним соком.

Подання:

  • Подавайте капусту як самостійну страву чи гарнір.
  • Використовуйте як начинку для пирогів і бутербродів.

Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смачною та хрусткою капустою! І не забувайте, що таку капусту потрібно зберігати у холодильнику до 2 тижнів.

Читайте також:

Його завжди з'їдають першим: рецепт цвітної капусти, яка запікається у маринаді

Ніжніше ви точно не куштували: рецепт ароматної запіканки з гарбуза та сиру

Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі