Салат з плавленим сиром та квасолею - дуже смачна, ніжна та бюджетна страва. Крім того, готується він буквально за 5 хвилин, а продукти найпростіші та найбюджетніші.
ІНГРЕДІЄНТИ
  • біла квасоля – 2 банки
  • бекон – 4 скибочки
  • солодкий оранжевий перець – 1 шт.
  • селера 1-2 стебла
  • часник – 2 головки
  • плавлений сир – 150 г
  • петрушка – 1 пучок
  • оливкова олія – 60 мл
  • яблучний оцет – 30 мл
  • гірчиця - 8 гр
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець

Щоб салат із квасолею та плавленим сиром приготувати швидко, спочатку потрібно зробити заправку. Духовку заздалегідь розігрійте до 180С. Зріжте верхню частину головок часнику, збризкайте 1 ст. ложкою оливкової олії та загорніть кожну у фольгу. Запікайте 30-40 хвилин, розгорніть і дайте охолонути.

Приготуйте заправку. Зубчики часнику видавіть у чашу блендера. Додайте оливкову олію, що залишилося, яблучний оцет, гірчицю, сіль і перець за смаком. Збийте до одержання однорідної маси.

Сковороду розігрійте без олії, обсмажте скибочки бекону до хрусткої скоринки. Викладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Дайте охолонути і наріжте на невеликі шматочки.

Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння та плодоніжки, м'якоть наріжте кубиками. Селера промийте, довільно наріжте. Петрушку промийте, видаліть жорсткі стебла, інше дуже дрібно наріжте.
Плавлений сир приберіть ненадовго в морозилку, щоб він застиг, так його простіше терти (потрібно буде близько 20 хвилин). Потім натріть його на великій тертці.
У салатнику з'єднайте білу квасолю, бекон, болгарський перець, селеру та петрушку. Додайте заправку та перемішайте. Викладіть сир та ще раз акуратно перемішайте.

Читайте також:

Забудьте про ковбасу: рецепт смачного салату "Олів'є" з креветками. Це варто спробувати

Його називають "Вітамінний": рецепт салату з капусти з яблуком, буряком, хріном та сметаною

Його розкидають у лічені хвилини: рецепт салату з ніжною куркою та хрусткою картоплею

Капуста, кукурудза та варена ковбаса: рецепт швидкого салату, який ви готуватимете постійно

Його здавна називали "Український": рецепт закусочного салату з оселедцем, картоплею, яблуком та солоним огірком