Пончики з сиру, або сирні "кільця", смажені у фритюрі - багатьма улюблений десерт. Готуються такі пончики дуже швидко, інгредієнтів знадобиться зовсім небагато, і вже за півгодини можна насолоджуватися ароматним та смачним сніданком. На Чернігівщині в Ніжині такі сирні кільця особливо популярні.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати сирні пончики, знадобиться такий набір продуктів:
- сир (домашній) – 300-400 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 200 г;
- сода – 1 ч. ложка;
- борошно - приблизно 1,5-2 склянки;
- олія для фритюру (приблизно 200-250 г)
Змішати сир, яйця, цукор, соду. Додати борошна стільки, щоб вийшло м'яке тісто, що трохи липне до рук.
У казанці добре нагріваємо олію. Ступінь розігріву олії можна перевірити шматочком тіста, навколо якого олія повинна помітно кипіти.
Акуратно викладаємо в гарячу олію сирні пончики.
Підсмажуємо сирні пончики із двох сторін до золотистого кольору (пончики смажаться швидко).
Можна посипати цукровою пудрою.
І кілька традиційних порад:
- при смаженні пончики можуть збільшитися в обсязі. Враховуйте це при закладанні кульок у масло;
- неповторний аромат пончикам додасть ванілін чи кориця в пудрі для посипання;
- деякі рецепти радять прикрашати пончики, для чого добре підійдуть шоколадна або цукрова глазур із декоративним кондитерським драже;
- підсохлі, полежали, не з'їдені домашні сирні пончики можна «повернути до життя». Для цього достатньо прогріти ці кульки пару хвилин у мікрохвильовій печі (всередині контейнера).
У неї закохуються з першого шматочка: рецепт запіканки з курячого філе, овочів та картопляного пюре
Витратьте 30 хвилин, а задоволення - на весь вечір: рецепт картопляної запіканки з тушонкою
У цю страву закохуються з першого шматочка: рецепт сирної запіканки "Персик-манго"