Пончики з сиру, або сирні "кільця", смажені у фритюрі - багатьма улюблений десерт. Готуються такі пончики дуже швидко, інгредієнтів знадобиться зовсім небагато, і вже за півгодини можна насолоджуватися ароматним та смачним сніданком. На Чернігівщині в Ніжині такі сирні кільця особливо популярні.

Отже, щоб приготувати сирні пончики, знадобиться такий набір продуктів:

  • сир (домашній) – 300-400 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • борошно - приблизно 1,5-2 склянки;
  • олія для фритюру (приблизно 200-250 г)

Змішати сир, яйця, цукор, соду. Додати борошна стільки, щоб вийшло м'яке тісто, що трохи липне до рук.

Сформувати бублики. Можна розкачати та вирізати формами.

У казанці добре нагріваємо олію. Ступінь розігріву олії можна перевірити шматочком тіста, навколо якого олія повинна помітно кипіти.

Акуратно викладаємо в гарячу олію сирні пончики.

Підсмажуємо сирні пончики із двох сторін до золотистого кольору (пончики смажаться швидко).

Акуратно дістаємо готові сирні пончики вилкою і викладаємо на паперовий рушник (серветку).

Можна посипати цукровою пудрою.

І кілька традиційних порад:

- при смаженні пончики можуть збільшитися в обсязі. Враховуйте це при закладанні кульок у масло;

- неповторний аромат пончикам додасть ванілін чи кориця в пудрі для посипання;

- деякі рецепти радять прикрашати пончики, для чого добре підійдуть шоколадна або цукрова глазур із декоративним кондитерським драже;

- підсохлі, полежали, не з'їдені домашні сирні пончики можна «повернути до життя». Для цього достатньо прогріти ці кульки пару хвилин у мікрохвильовій печі (всередині контейнера).

Читайте також: