Картоплю почистити і нарізати шматочками як на суп або трохи більше. Залити водою так, щоб вода лише трохи покривала картоплю. Варити до готовності (близько 30 хвилин) на маленькому вогні.
Цибулю подрібнити і підрум'янити його на олії (4 ст.л.) на середньому вогні. Цибулю час від часу помішувати, щоб не підгорів. Це триватиме близько 15 хвилин.
З готової картоплі злити практично всю воду, залишити лише трохи на дні, близько 100 мл відвару. Додати всю цибулю з олією, посолити (1 ч. л.), поперчити (0.3 ч. л.).
Начинка має бути виражена солоною, пікантною. Добре пом'яти м'ялкою - повинно вийде м'яке сухе пюре. За потреби можна додати пару столових ложок води для соковитості.
Готуємо пісний кляр: до 1 чашки борошна додати 0,3 ч.л. солі, 1 ч. л. цукру та 1 чашку чистої холодної води.
Пропорція обсягу борошна та води 1:1.
Кляр повинен вийти без грудочок, за консистенцією як рідкий йогурт.
Розгорнути лаваш. Розподілити картопляне пюре тонким шаром (близько 5 мм.) загнути нижній край до середини листа. Так, за ширини лаваша 36 см, ширина смужки буде 9 см.
Також до центру загнути верхню частину лаваша.
Розрізати лаваш ножем уздовж центрального шва.
Потім нарізати кожну смужку впоперек, приблизно на 9 пиріжків.
Перед смаженням кожен пиріжок занурити в кляр. При цьому насамперед занурюйте відкриті торці.
Добре розігріти сковороду з парою ложок олії.
Тістечка викласти на прогріту сковороду і смажити по 3-4 хвилини на кожній стороні.
Після обсмажування викладайте пиріжки на блюдо, вистелене паперовими серветками, вони вберуть зайвий жир.
Випічка ідеально підходить для різних випадків: від затишних домашніх чаювань до святкових заходів. Вони можуть бути як холодними, так і теплими, що робить їх універсальним десертом.