Пісна картопляно-грибна запіканка - чудовий варіант, якщо вам потрібна ситна страва без м'яса.

Вона ідеально підходить для пісних днів або для тих, хто просто хоче отримати ароматну та ситну страву з простих інгредієнтів. Запіканка виходить ароматною, поживною та швидкою у приготуванні – рецепт, який легко стане вашим улюбленим.

Інгредієнти

Картопля - 700 г

Печериці - 300 г

Одна цибулина

Один свіжий помідор

Рослинна олія - ​​2 ст. л. рафінованої

Сіль

Мелений перець

Спосіб приготування:

Пісна картопляно-грибна запіканка
Пісна картопляно-грибна запіканка

Цибулю наріжте дрібними кубиками, а гриби — тонкими скибочками.

Розігрійте олію в сковороді і обсмажте цибулю разом із грибами до золотистого кольору та появи аромату.

Очистіть картоплю і наріжте її тонкими півкухлями. Помідори наріжте тонкими дольками.

Змастіть форму для запікання олією та почніть викладати запіканку шарами. Почніть із картоплі, посоліть і поперчіть, потім додайте обсмажені гриби.

Продовжуйте викладати шарами так само: картопля зі спеціями, потім помідори і знову шар картоплі. Збризкайте зверху невеликою кількістю олії.

Поставте форму в духовку та запікайте близько 40 хвилин за температури 180°C. Після приготування, дайте запіканці постояти 10-15 хвилин перед подачею, щоб вона застигла і її було легше нарізати на порції.

Нагадаємо, секрет смачної та хрумкої квашеної капусти: скільки потрібно додавати солі – рецепт

Раніше «hyser» повідомляв, торт "Пташине молоко" без випічки: простий і швидкий рецепт смачних ласощів

Як повідомляв «hyser», готуємо гречаники українською: рецепт смачної та соковитої страви з м'яса та гречки