Український фуд-блогер поділилася своїм рецептом приготування квашеної капусти, яка виходить одночасно ароматною та хрусткою.

Вона наголосила на важливості правильного балансу інгредієнтів, який згодом був відточений до досконалості.

Як повідомляється, головне — 20 г солі на кілограм нашаткованої капусти. Морква додається в пропорції одна морква на чотири качана середнього розміру. Також наголошується, що проколювати капусту в кінці не потрібно, оскільки це не впливає на текстуру та смак.

Покрокове приготування:

Дрібно наріжте капусту і натріть моркву на тертці.

Квашена капуста
Квашена капуста

Ретельно перемішайте овочі і щільно покладіть їх у банки.

Накрийте банки марлею, поставте на тарілки та залиште у теплому місці на три дні для бродіння.

Через три дні закрийте банки кришками та зберігайте у холодильнику.

Для досягнення найкращих результатів вибирайте щільні, плоскі, білокачанні качани. Лозовська радить використовувати для маринування кам'яну сіль, оскільки звичайна кухонна чи йодована сіль може вплинути на процес ферментації.

Дотримуючись цих пропорцій та етапів, квашена капуста залишиться соковитою, хрусткою та насиченою – ідеально для традиційних страв чи корисних закусок.

Нагадаємо, торт "Пташине молоко" без випічки: простий і швидкий рецепт смачних ласощів

Раніше «hyser» повідомляв, готуємо гречаники українською: рецепт смачної та соковитої страви з м'яса та гречки

Як повідомляв «hyser», зігріваюче овочеве рагу з куркою – рецепт, просочений користю і теплом