Якщо ви хочете бюджетну рибну страву, дивовижно схожу на дорогі сорти червоної риби, варто спробувати цей рецепт маринованої скумбрії.

Добре збалансований маринад надає рибі м'якої текстури, насиченого смаку і приємного аромату, що нагадує лосося або форель. Він однаково добре підходить як для святкового столу, так і для простої сімейної вечері.

Інгредієнти:

2 свіжозаморожені скумбрії

2 цибулини

250 мл води

6 гвоздик

половина ч. л. чорного перцю горошком

одна третя ч. л. меленого запашного перцю

половина ч. л. насіння коріандру

2 ч. л. солі

половина ч. л. цукру

2 ст. л. соняшникової олії

2,5 ст. л. яблучного оцту

Скумбрія. Фото: youtube.com
Скумбрія. Фото: youtube.com

Спосіб приготування:

Повністю розморозьте скумбрію, потім очистіть її та наріжте на шматки для порцій.

Доведіть воду до кипіння і змішайте її з сіллю, цукром, гвоздикою, перцем різних сортів, кінзою та олією. Варити маринад на повільному вогні близько хвилини.

Дайте суміші трохи охолонути і потім влийте яблучний оцет.

Наріжте цибулю тонкими півкільцями та змішайте з підготовленою рибою.

Залийте скумбрію маринадом, що остигнув, закрийте контейнер і поставте в холодильник приблизно на 24 години.

Через добу риба придбає насичений, тонкий смак та аромат, що нагадує червону рибу. Вона чудово поєднується з картоплею, підсмаженим хлібом чи свіжим лимоном.

Корисні поради:

Для більш вираженого смаку вибирайте нерафіновану олію.

Готову страву можна зберігати у холодильнику до п'яти днів.

Нагадаємо, м'яса не потрібно: найсмачніша запіканка з картоплею та грибами - рецепт на різдвяний піст

Раніше «hyser» повідомляв, секрет найсмачнішої та хрусткий квашеної капусти: скільки потрібно додавати солі – рецепт

Як повідомляв «hyser», торт "Пташине молоко" без випічки: простий і швидкий рецепт смачних ласощів