Для приготування картопляної запіканки з фаршем як у дитячому садку нам знадобляться такі продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- картопля – 595 г;
- яловичина (І категорії) – 378 г;
- цибуля - 50 г;
- яйце 1С – 50 г;
- молоко – 220 г;
- олія рослинна - 10 г;
- олія вершкове - 20 г;
- сіль харчова йодована – 5 г.
З вказаної кількості продуктів виходить готове блюдо вагою 1 кг. Саме так зазначено у технологічній карті № 97.
Для приготування картопляної запіканки з фаршем, насамперед потрібно очистити і відварити до готовності картопля. Солити на цьому етапі не обов'язково. З відвареної картоплі повністю зливаємо всю воду і розминаємо її в пюре. Злегка остудити.
Влити гаряче молоко. Наливайте не все відразу, а потроху, щоби консистенцію можна було контролювати. Додаємо сире яйце і ретельно все розмішуємо. Тепер картопляне пюре можна посолити.
Яловичину заливаємо холодною водою і ставимо варити. Після закипання потрібно зняти піну та варити м'ясо при слабкому кипінні 20 хвилин.
Далі додаємо в каструлю очищену цибулю повністю і далі варимо до готовності м'яса. Щоб зрозуміти, чи зварилося м'ясо, потрібно проткнути його вилкою чи ножем - якщо вилка або ніж легко входить у м'ясо, без опору, отже, воно готове.
Відварене м'ясо та цибулю виймаємо з каструлі і всі разом потрібно прокрутити на м'ясорубці. Якщо виходить сухувато, то влити трохи бульйону, в якому варилося м'ясо. Обов'язково солимо готовий фарш.
Далі потрібно підготувати форму для запіканки – краще, щоб вона була антипригарною.
Змащуємо форму олією і викладаємо частину картопляного пюре. Розрівняти його у формі. Поверх картопляного пюре викладаємо підготовлений фарш. І далі – завершальний шар картопляного пюре. За технологічною картою висота запіканки має перевищувати 4-5 див.
Поверхню запіканки змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Поставити в розігріту до 220-230 градусів духовку та запікати 20 хвилин до легкого зарум'янювання.
Готову запіканку потрібно дістати з духовки і дати їй трохи охолонути до теплого стану, щоб вона стабілізувалася. Потім її можна акуратно перевернути на блюдо та нарізати на порції. Або діставати порційні шматочки прямо з форми.
Подати картопляну запіканку з фаршем можна зі сметаною, томатним соусом, розтопленим вершковим маслом.
Читайте також:
Тітка Циля поганого не приготує: рецепт єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами
Ви прицмокуватимете від задоволення: рецепт запіканки з цвітної капусти з фаршем та сиром
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками