Кабачок - овоч прямо-таки універсальний, і смажити їх можна, і солити, і маринувати. Пропонуємо всім спробувати приготувати оригінальну і дуже смачну закуску з кабачків, яка чудово доповнить різноманітність літнього столу. А ще ця закуска дуже нагадує на смак мариновані грибочки.

Отже, щоб замаринувати кабачки у часниково-медовому соусі, знадобляться такі продукти:

  • молоді кабачки 2 штуки;
  • олія 100 мл;
  • столовий оцет 3 стіл. ложки;
  • мед 2 стіл. ложки;
  • часник 2 зубчики;
  • кріп за смаком;
  • перець гострий стручковий за смаком;
  • перець горошком до смаку;
  • сіль за смаком.
Для приготування маринованих кабачків у часниково-медовому соусі беремо невеликі та молоденькі кабачки з ніжною шкіркою – їх можна буде не очищати та не видаляти насіння.
Кабачки потрібно вимити, обсушити та відрізати кінчики. Нарізаємо їх тонкими скибочками. При цьому спосіб нарізки не важливий – можна різати кружальцями, половинками, тонкими стрічками і навіть соломкою. Не треба робити тільки скибочки надто товстими, щоб вони встигли промаринуватися.
Складаємо нарізані кабачки в глибоку миску та посипаємо сіллю. Акуратно перемішуємо скибочки та залишаємо постояти так на 30 хвилин.
А тим часом готуємо маринад:
  • часник для маринаду потрібно очистити та дрібно нарізати або пропустити через прес;
  • кріп миємо, сушимо і також дрібно нарізаємо ножем. Замість кропу можна взяти й іншу зелень – петрушку, кінзу, базилік, все, що любите;
  • дрібно нарізаємо стручок гострого перцю. Його додавайте обережно – страва буде дуже гострим.

Далі складіть у миску нарізані часник, кріп, перець. Додайте мед (або цукор), влийте оцет і олію. Добре перемішайте маринад.

Кабачки злегка відтисніть рукою, сік злийте. Залийте їх маринадом. Добре перемішайте кабачки, можна це зробити руками. Залишіть їх на 2-3 години постояти.

Закуска з маринованих кабачків із медом швидкого приготування готова. Можете подавати її до столу.

Читайте також:

Він виходить неймовірно смачним і запашним: рецепт домашнього кабачкового хліба

Такого навіть у ресторані не подадуть: рецепт ситної запіканки з кабачків із бринзою

Таке захочеться їсти майже кожен день: рецепт кабачкових рулетиків зі смаженими грибами

Рецепт рулетів із крабових паличок із лісовими грибами: тільки від одного запаху вже захочеться добавки