Смачна, корисна та в міру калорійна запіканка з кабачків із бринзою сподобається всім прихильникам правильного харчування. Беріть на замітку рецепт!
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб приготувати ситну запіканку з кабачків з бринзою, потрібні такі продукти:
- кабачок (середній) - 400 г (1 шт.);
- бринза - 100 г;
- сметана - 2 ст. ложки;
- борошно – 120 грам;
- яйця – 2 штуки;
- чеснок - 1 зубчик;
- зелень свіжа (кріп) - кілька гілочок;
- Олія вершкове - 30 г
- Паприка мелена - 1 ч. ложка
- Трави сушені італійські - 0,25 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - 2-3 щіпки
Бринзу натираємо на великій тертці або кришимо руками.
Часник очищаємо та пропускаємо через прес.
Зелень подрібнюємо.
Кабачок натираємо на великій тертці, злегка солимо. Додаємо свіжу зелень, прянощі та спеції: перець, паприку та трави. Перемішуємо.
Туди ж – яйця. Перемішуємо до однорідності.
Додаємо сметану та часник.
Всипаємо борошно. Перемішуємо до однорідності.
Змащуємо форму вершковим маслом.
Викладаємо у форму кабачкову масу.
Відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 20 хвилин.
Запіканку трохи остуджуємо, нарізаємо шматочками та подаємо до столу.
Читайте також:
Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками
Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками