Користь білокачанної капусти багатогранна, адже, це і криниця вітамінів, і низка корисних речовин таких необхідних нашому організму. При цьому салат з капусти можна готувати цілий рік.

Сироїдний капустяний салат із каррі - це незвичайний варіант традиційного капустяного салату. Ще б пак, коли капуста поєднується з каррі та іншими спеціями, то виходить дуже цікаве поєднання.

Отже, щоб приготувати апетитний капустяний салат японською, знадобиться такий набір продуктів:

  • капуста білокачанна – 300 г;
  • морква – 1-2 шт.;
  • огірок – 1-2 шт.;
  • каррі - 1 ч. л.;
  • олія рослинна - 100 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • оцет 9% - 2 год. л.;
  • сіль - 1 щіпка;
  • цукор – 1 щіпка.

Моркву, огірки очистіть та вимийте.

Натріть моркву на тертці для моркви корейською.

У огірків зріжте основи та хвостики, наріжте огірки півколами.

Капусту дрібно нашаткуйте.

Капусту та огірки всипте в глибоку ємність. Додайте туди оцет, сіль, цукровий пісок і приправу каррі. Акуратно перемішайте все з невеликим натиском, щоб овочі випустили сік. Залишіть на 5-10 хвилин.

Влийте олію на сковороду і розжарите її. Очищені зубчики часнику дрібно наріжте і обсмажте в маслі близько 1 хвилини.

Влийте часникову олію в морквяну нарізку і перемішайте, залиште на 5 хвилин|мінути|.

Ароматну моркву додайте до салату з капусти та огірків і ще раз все перемішайте.
Викладіть капустяний салат каррі в піали і подайте свіжоприготовленим до столу. Можна прикрасити салат овочевий каррі свіжою зеленню за смаком.
Читайте також:

Смачніше за будь-які салати: рецепт закуски з маринованого печеного перцю на зиму