Солодкі перці, як і огірки, і помідори, люблять консервувати багато господарок. Пропонуємо спробувати приготувати запечений маринований перець - ароматну, пікантну і яскраву закуску.

На 1 л ємність необхідні такі продукти:

  • перець болгарський – 2 кг;
  • часник – 4-5 зубків;
  • трави італійські сушені – 1 ч. л.;
  • суміш мелених перців – 0,5 ч. л.;
  • перець чорний горошком – 10 шт.;
  • сіль – 1 ч. л. без верху;
  • оцет 9% - 1 ч.л. л.;
  • цукор чи мед – 1 ч. л.;
  • олія рослинна - 0,5 склянки + для обмазування;
  • зерна коріандру – 10 шт.

Для приготування маринованого запеченого перцю овочі вимити, витерти насухо паперовим рушником від надлишків води.

Перці обмазати олією і викласти у форму (деко), попередньо застелену пергаментним папером.
Запекти перці в духовці при 200 градусах близько 15-20 хвилин (або на багатті, грилі).

Часник очистіть, промийте зубчики очищеного часнику. Подрібніть їх за допомогою спеціального пресу.

Змішайте в глибокій ємності спресований часник, олію, оцет, сіль, цукор або мед, суміш перців і сухі трави.

Запечений перець остудіть 5 хвилин|мінути| і очистіть його від насіння, шкірки.
У запропонованому рецепті використовується тільки м'якоть, тому рекомендується вибирати м'ясисті сорти овочів.

Викладіть м'якуш перцю в чисту ємність догори, залишаючи трохи місця для маринаду. Всипте туди ж зерна коріандру та горошини чорного перцю.

Залийте по шийку в банку приготований раніше маринад.

Помістіть банку з маринованим перцем у ківш або каструлю, простерилізуйте протягом 20 хвилин з моменту закипання рідини у ємності. Після цього вийміть та закрутіть кришку на банку або закупоріть її за допомогою ключа для консервації.

Читайте також: