Забудьте все, що ви знали про «корисну їжу». Ці бургери з баклажанів – справжня гастрономічна провокація.

Соковита золотиста скоринка, вершкова начинка та аромат свіжої зелені роблять їх конкурентами будь-якому м'ясному побратиму.

Бургери з баклажанів, кадр з відео
Бургери з баклажанів, кадр з відео

Що знадобиться

- Баклажани - 2 шт.
- Сир - 150 г
- Стиглий помідор - 1 шт.
- Часник - 1 зубчик
- Пучок кропу
- Натуральний йогурт або сметана - 1 ст. л.
– Оливкова олія
– Борошно – 4 ст. л.
- Яйця - 2 шт.
- панірувальні сухарі - 4 ст. л.
– Сіль та свіжомелений перець за смаком

Як готувати, щоб слинки текли

  1. Підготовка баклажанів. Наріжте їх кружальцями, щедро присипте сіллю і залиште на 10 хвилин, щоб пішла гіркота.

  2. Начинка із характером. Розімніть сир, додайте дрібно нарізаний помідор, видавлений часник, нарізаний кріп і ложку йогурту. Перемішайте до кремової текстури.

    Бургери з баклажанів, кадр з відео
    Бургери з баклажанів, кадр з відео

  3. Золота скоринка. Кожен кружок баклажана обваляйте спочатку в борошні, потім у збитому яйці і, нарешті, в панірувальних сухарях. Обсмажуйте на середньому вогні до апетитного золотистого кольору.

  4. Збираємо бургер. На гарячий баклажан викладіть щедру ложку начинки, прикрийте другим кухлем і готово!

Подавайте ці міні-бургери як гарячу закуску до вина або яскраву самостійну страву. Навіть затяті м'ясоїди запитають добавки і рецепт.

Бургери з баклажанів, кадр з відео
Бургери з баклажанів, кадр з відео