Кабачки - овоч, який може перетворитися на справжній кулінарний шедевр, якщо додати до нього лише пару простих інгредієнтів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСьогодні розповімо, як приготувати запечені кабачки з яйцем та сиром так, щоб навіть ті, хто зазвичай байдужий до овочів, просили добавки.
Що знадобиться:
- Кабачки - 650 г
- Яйця – 3 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Сир (краще російський або будь-який твердий) - 100 г
- Петрушка - невеликий пучок
- Сіль, перець - за смаком
Як готувати:
- Кабачки нарізаємо великими кільцями. У кожному кружечку чайною ложкою акуратно робимо "заглиблення" - це буде маленька форма для начинки.
- Викладаємо кружечки на лист, застелений пергаментом, злегка присолюємо.
- У мисці збиваємо яйця, додаємо часник через прес, дрібно нарізану петрушку, сіль та перець.
Запечені кабачки з яйцем та сиром, кадр з відео
- Заливаємо суміш у "воронки" кабачків, зверху щедро посипаємо тертим сиром.
- Відправляємо в духовку на 200 градусів приблизно на 13 хвилин, допоки сир не розплавиться і не з'явиться легка золотиста скоринка.
Порада: якщо хочете ситний варіант, додайте в яєчну суміш трохи дрібно нарізаної шинки або копченої курки.
В результаті ви отримаєте легку, ароматну та дуже апетитну страву, яка відмінно підійде як для вечері, так і для сніданку. Простота інгредієнтів та мінімальний час приготування роблять цей рецепт справжньою знахідкою!
Читайте також:
Загадковий салат, від якого тане душа: як приготувати "Олів'є", щоб гості просили добавку та рецепт.