Хоча до Нового року є ще час, господині вже підбирають рецепти для святкового столу. Символ 2026 року - Вогняний Кінь - вимагає від нас страв з характером: простих, але яскравих, доступних, але незабутніх.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСаме таким і став салат "Скромниця". Він нагадує класичні "Шубу" та "Мімозу", але виграє легкістю, ніжністю та пікантною часниковою заправкою. Бюджетний за складом, він виглядає і відчувається святково - а значить ідеально підходить для зустрічі року Коня.
Інгредієнти
- Варений буряк - 2 шт.
- Майонез - за смаком
- Чеснок — 1 зубчик
- Консервований зелений горошок - 300 г
- Солоні огірки - 3 шт.
- Яйця - 4 шт.
- Сир - 150 г
- Кріп - пучок
Спосіб приготування
- Буряки відваріть, очистіть і натріть на великій тертці. Змішайте майонез із подрібненим часником.
- Викладіть буряковий шар і змастіть майонезом часниковим.
- Зверху розподіліть горошок, знову промажте майонезом.
- Наріжте дрібно солоні огірки, викладіть наступним шаром.
- Натріть яйця на великій тертці, розподіліть поверх огірків, змастіть майонезом.
- Наступним шаром натріть сир, покрийте легким шаром майонезу.
- Завершіть салат свіжим кропом.
Залишіть «Скромницю» в холодильнику на кілька годин, щоб шари просочилися. Вийде соковитий, ароматний та ошатний салат, який не загубиться на святковому столі.
Його можна подати у великій прозорій формі або порційно в креманках, щоб наголосити на красі шарів. Вогняний Кінь точно оцінить яскравий смак та простоту виконання.
Читайте також:
Як приготувати смачну та хрумку квашену капусту: рецепт, щоб не гірчила і не темніла.