У холодні дні, коли душа просить затишку, а тіло – ситної та зігрівальної їжі, немає нічого кращого за ароматну кашу. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати пшеничну кашу з капустою – страву, яка не залишить байдужим жодного гурмана.

Докладніше про те, як приготувати пшеничну кашу з капустою читайте у нашому матеріалі.

Секрет цієї каші – у гармонійному поєднанні простої пшеничної крупи та тушкованої капусти. Капуста дарує каші свою соковитість та неповторний аромат, а пшенична крупа – ситність та приємну текстуру.

Для приготування пшеничної каші з капустою нам знадобиться:

  • Капуста білокачанна (500 г)
  • Пшенична крупа (200 г)
  • Морква (1 шт.)
  • Цибуля ріпчаста (1 шт.)
  • Олія (3 ст. л.)
  • Сіль (за смаком)
  • Перець чорний мелений (за смаком)
  • Окріп (500-600 мл)

Спосіб приготування пшеничної каші з капустою:

  1. Наріжте: цибулю дрібними кубиками, моркву натріть на тертці, а капусту нашаткуйте тонкою соломкою.
  2. Обсмажте: цибуля на олії 2-3 хвилини.
  3. Додайте: моркву, тушкуйте 2-3 хвилини.
  4. Всипте: капусту, накрийте кришкою і тушкуйте 10-15 хвилин до м'якості.
  5. Промийте: пшеничну крупу, додайте до овочів, прогрійте 2-3 хвилини.
  6. Влийте: окріп, додайте сіль та перець, перемішайте.
  7. Гасіть: під кришкою на повільному вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
  8. При необхідності: додайте окріп.

Пшенична каша з капустою готова!

Варіації:

  • Додайте в кашу гриби, томати, зелень.
  • Використовуйте спеції: кмин, коріандр, лавровий лист.
  • Замініть частину води бульйоном.

Читайте також:

Його завжди з'їдають першим: рецепт цвітної капусти, яка запікається у маринаді

Ніжніше ви точно не куштували: рецепт ароматної запіканки з гарбуза та сиру

Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі