"Лєниві" голубці, які готуються у лаваші, стануть чудовою основною стравою для вашого сімейного застілля.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування страви за рецептом "лінивих" голубців, які готуються у лаваші нам знадобиться:
Лаваш тонкий, вірменський – 2 шт. | ||
Рис сухий – 1 чашка (330 мл) | ||
Фарш змішаний (свинина та яловичина) – 600 г | ||
Капуста – 1 качан | ||
Цибуля ріпчаста - 2 шт. | ||
Морква – 1 шт. | ||
Олія або маргарин - 2 ст. ложки | ||
Сметана - 200 гр | ||
Кетчуп або томатний соус – 150 г | ||
сіль | ||
Перець чорний мелений | ||
Приправа для голубців чи інші спеції | ||
Зелень петрушки та кропу – по 3-4 гілочки |
Рис промити і відварити 20 хвилин|мінути| в 3-х чашках води. Каша повинна вийти трохи рідкою.
Дрібно нашаткувати капусту і перетерти руками із сіллю, щоб була посочнее.
Лаваш змастити половиною фаршу із рисом. Зверху посипати рясно капустою. Скрутити рулет - він повинен вийти товстенький.
Можна зробити рулети тонші з половинок лаваша. Теж саме зробити і з другим лавашем.
Рулети нарізати шматочками 6 см. Не тиснути, розрізаючи, а пиляти гострим ножем, тоді рулети не деформуються.
Дрібно порізати цибулю та натерти моркву. Обсмажити їх на олії.
Поступово розподілити цибулю з морквою по деку, в якій запікатимемо. Влити 150 мл води або бульйону і укласти зверху вертикально шматочки рулету.
Змішати сметану з кетчупом та змастити зверху рулети. Накрити лист фольгою і поставити на 1 годину в духовку, розігріту до 175-180 градусів.
Готові ліниві голубці в лаваші посипати зеленню.
До голубців можна приготувати гриби в сметані як соус.
Читайте також:
Це справжнє смакота, яке варто спробувати: рецепт домашніх голубців із квашеної капусти
Соковито, ніжно та апетитно: рецепт лінивих голубців, приготовлених у молочному соусі
Такої принади ви ще не пробували: рецепт "лінивих" голубців з гарбузом та курячим філе