Домашні хачапурі - смачна страва на сніданок, обід або вечерю, яку люблять і дорослі, і діти.

Щоб приготувати соковиті хачапурі із сулугуні, знадобиться такий набір продуктів:

  • кефір 3,2% 200 мл;
  • сода 0.3 ч. л.;
  • сіль 0,5 чайної ложки;
  • цукор 0,5 чайної ложки;
  • олія рослинна 20 мл;
  • яйця курячі 2 шт.;
  • борошно 400 г;
  • сир сулугуні 280 г;
  • олія вершкове 20 г;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сіль за смаком.

важливо!

  • Для приготування начинки обов'язково має бути свіже молочне сулугуні.
Отже, щоб приготувати соковиті хачапурі із сулугуні, потрібно насамперед взяти велику миску і просіяти в неї борошно. Важливо не упускати цей крок, щоб наситити борошно киснем - тоді випічка вийде повітряним і добре підніметься при випіканні.

Ще в одній глибокій мисці змішуємо кефір кімнатної температури, соду, цукор, сіль та 1 яйце.

Додати борошно. Перемішати.

Додати олію. Почати місити тісто. Воно має досить швидко стати однорідним. Будьте готові до того, що борошно може знадобитися більше чи менше, ніж зазначено у рецепті. Орієнтуйтеся не так на кількість борошна, але в бажану консистенцію тесту.

Присипати стіл мукою|борошном|, викласти тісто і сформувати з нього ковбаску. Розрізати її на 4 рівні частини. З кожної сформувати кульку. Накрити, дати тесту перепочити 10 хвилин.

Поки тісто остаточно підходить, підготуйте начинку. Для цього потрібно натерти сир на великій тертці. До нього додати 1 яйце, сіль, перець та перемішати.

важливо!

  • Для приготування начинки хачапурі можна використовувати не тільки сулугуні у чистому вигляді, але й у поєднанні з імеретинським сиром, а також з молодим сиром, який може іменуватись "адигейським" або "кавказьким".

З кожного шматка тіста сформувати невеликий коржик, покласти на нього сирну начинку.

Зібрати краї коржика до центру і ретельно защипати (начинка має опинитися в середині коржика). Перевернути корж защипаним швом вниз і досить тонко розкачати качалкою. Посередині зробити невеликий отвір: необхідно дати повітрю вийти, щоб хачапурі не роздувалося під час смаження.

Обсмажити на сухій сковороді із закритою кришкою на невеликому вогні з кожного боку кілька разів.

важливо!

  • Якщо хочете, приготуйте хачапурі за цим рецептом не сковороді, а духовці, нагрітої до 230°С. За часом це займе близько 10 хвилин, проте краще орієнтуйтеся за кольором верхньої скоринки.

Після того, як хачапурі готові, їх необхідно змастити рясно з обох боків вершковим маслом. Коли хачапурі вберуть олію, їх можна сміливо подавати на стіл.