Якщо ви дуже любите картоплю, і хочеться з неї приготувати щось зовсім нове та незвичайне за смаком, тоді обов'язково приготуйте цю запіканку з курячого філе, овочів та картопляного пюре.

Щоб приготувати запіканку з курячим філе, овочами та картопляним пюре, знадобляться такі продукти:

  • 300 г курячого філе (або свинини, яловичини);
  • 300 г баклажанів;
  • 300 г болгарського перцю;
  • 150 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 500 г картоплі;
  • 2 ст. вершкового масла;
  • 50 мл молока;
  • 100 г сиру (твердого чи напівтвердого);
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком;
  • рослинна олія.

Насамперед картопля потрібно почистити, нарізати, викласти в каструлю, залити водою, додати сіль і поставити на плиту. Відваримо картоплю до готовності, воду сіллю. У картоплю додаємо олію та молоко, солимо і придушимо картопля товкачем.

Далі готуємо решту інгредієнтів:
  • цибулю дрібно нарізати;
  • перець очистити від насіння, нарізати соломкою;
  • моркву натерти на середній тертці;
  • куряче філе нарізати невеликими шматочками;
  • баклажани нарізати кубиками. Якщо гіркі баклажани, їх треба посипати сіллю, залишити на 30 хвилин, потім промити в холодній воді.

На олії обсмажуємо цибулю, додаємо до неї моркву - трохи обсмажити.

Додати філе та смажити протягом 5 хвилин.

Додати перець та баклажани, посолити, поперчити. Смажити протягом 10 хвилин.
Сир натерти на середній тертці.

У форму для запікання (розміром приблизно 15×20 см) викласти м'ясо з овочами та розрівняти.

На м'ясо з овочами викласти картопляне пюре та розрівняти.

Посипати сиром та поставити в духовку.

Запікати при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.

Читайте також:

Тетя Циля поганого не приготує: рецепт єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами

Ви прицмокуватимете від задоволення: рецепт запіканки з цвітної капусти з фаршем та сиром

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками