Якщо ви дуже любите картоплю, і хочеться з неї приготувати щось зовсім нове та незвичайне за смаком, тоді обов'язково приготуйте цю запіканку з курячого філе, овочів та картопляного пюре.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб приготувати запіканку з курячим філе, овочами та картопляним пюре, знадобляться такі продукти:
- 300 г курячого філе (або свинини, яловичини);
- 300 г баклажанів;
- 300 г болгарського перцю;
- 150 г цибулі;
- 100 г моркви;
- 500 г картоплі;
- 2 ст. вершкового масла;
- 50 мл молока;
- 100 г сиру (твердого чи напівтвердого);
- сіль за смаком;
- перець за смаком;
- рослинна олія.
Насамперед картопля потрібно почистити, нарізати, викласти в каструлю, залити водою, додати сіль і поставити на плиту. Відваримо картоплю до готовності, воду сіллю. У картоплю додаємо олію та молоко, солимо і придушимо картопля товкачем.
- цибулю дрібно нарізати;
- перець очистити від насіння, нарізати соломкою;
- моркву натерти на середній тертці;
- куряче філе нарізати невеликими шматочками;
- баклажани нарізати кубиками. Якщо гіркі баклажани, їх треба посипати сіллю, залишити на 30 хвилин, потім промити в холодній воді.
На олії обсмажуємо цибулю, додаємо до неї моркву - трохи обсмажити.
Додати філе та смажити протягом 5 хвилин.
У форму для запікання (розміром приблизно 15×20 см) викласти м'ясо з овочами та розрівняти.
Посипати сиром та поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.
Читайте також:
Тетя Циля поганого не приготує: рецепт єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами
Ви прицмокуватимете від задоволення: рецепт запіканки з цвітної капусти з фаршем та сиром
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками