Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- буряк (середнього розміру) – 1 штука;
- морква (середнього розміру) – 1 штука;
- солоні огірки (середнього розміру) – 3 штуки;
- зелений горошок (2 жмені) – 100 грам;
- кукуруза (или 6 початков) - 50 грамм;
- цибуля (середнього розміру) – 1 штука;
- гірчиця (діжонська) – 1 стол.л.;
- яблучний оцет (або 3) – 2 стіл. л.;
- оливкова олія (або 3) – 2 стіл. л.;
- сіль за смаком
- перець чорний мелений за смаком
Починаємо приготування нашого вінегрету з буряка. Її потрібно попередньо запекти, так у ній збережеться більше вітамінів та соковитий колір. Але за бажанням можна і відварити.
важливо!
Щоб усі інгредієнти вінегрету зберегли свій колір і не "полиняли", спочатку ріжеться кубиком буряка та заливається олією.
У цьому рецепті рекомендується після нарізки буряки перекласти в салатник і додати гірчицю з оцтом. Хай маринується.
Тим часом чистимо моркву та її теж ріжемо на кубики. Кладемо морквину в каструльку і заливаємо склянкою води. Ставимо варити. Як тільки морква закипіла, засікаємо 10 хвилин. Через 10 хвилин додаємо до моркви горошок і варимо ще 2 хвилини. Потім воду зливаємо, а моркву з горошком відправляємо до буряків. Остуджувати їх не потрібно.
Поки морква вариться, а це зовсім не довго, потрібно нарізати кукурудзу шайбочками, огірки кубиком і дрібно нашаткувати цибулю. Все це ми відправляємо в салатник за морквою.
важливо!
- Якщо ви робите вінегрет з цибулею, деякі кулінари рекомендують додавати його в салат безпосередньо перед їжею і радять довго не зберігати вінегрет з цибулею в холодильнику.
Добре перемішуємо всі складові, додаємо спеції та олію.
Наш вінегрет майже готовий. Можна його, звичайно, і відразу з'їсти, але для отримання найкращого смаку відправимо наш вінегрет холодильник годинки на 3-4 для просочення.
Читайте також:
Взимку ви з'їдатимете по банку на день і проситимете добавки: рецепт салату з помідорів з рисом
Тепер ви робитимете так постійно: рецепт салату з капусти на зиму з додаванням яблука