Щоб приготувати смачні голубці, не обов'язково робити складні маніпуляції. Ледачі гарбузові голубці з курячим філе не займуть багато часу у приготуванні. При цьому своїм оригінальним складом вони обов'язково урізноманітнюють кожне меню.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування лінивих гарбузових голубців з курячим філе потрібно взяти такі інгредієнти:
- філе куряче - 350 г;
- рис – 70 г;
- цибуля ріпчаста - 90 г;
- морква – 80 г;
- капуста білокачанна – 280 г;
- прянощі – 1 ч.л. італійські трави;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений – до смаку;
- цукор – за смаком;
- вода - 500 мл;
- сметана – 90 г;
- томатна паста – 50 г;
- олія рослинна – 30 мл;
- гарбуз – 100 г.
Важливо!
- Гарбуз підійде будь-якого сорту;
- З м'яса можна взяти свинину, яловичину, індичатину чи інше м'ясо. Я віддаю перевагу нежирним сортам і, найчастіше, для приготування таких голубців використовую філе з курки.
- Спеції підібрати на свій смак. Кількість солі та перцю регулюйте на свій розсуд.
- Рис підійде довгозерний або круглий. Вибрати на свій смак.
Пересипати рис у глибокий посуд. Влити холодну воду. Перетерти руками, щоб видалити зайвий пил. Воду поміняти кілька разів, щоб вона стала прозорою. Пересипати промитий рис у сотейник. Влити воду 200 мл із загальної кількості. Додати щіпку солі. Перемішати, щоб рис не прилипнув до дна, і відправити на помірний вогонь. Дати закипіти. Зменшити вогонь і готувати 9-10 хвилин, щоб рис залишався трохи недовареним.
Проварений рис відкинути на друшляк. Промити холодною водою і залишити на деякий час, щоб стекла вся рідина.
Куряче філе або інше м'ясо добре промити та вмочити паперовим рушником від зайвої вологи. Нарізувати|нарізати| шматочками невеликого розміру і пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері.
Капусту потрібно промити, обсушити і нашаткувати тонкою короткою соломкою. Капусту заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин - це зробить капусту пластичніше і з неї піде гіркота. Потім капусту потрібно відкинути на сито, остудити і добре віджати від рідини.
Підготовлену капусту додаємо до фаршу.
До всіх інгредієнтів додати рис, що охолонув.
Очистити, промити і обсушити серветкою моркву та цибулю. Морквину натерти на тертці, нарізати цибулю кубиками. У сковороді розігріти половину рослинної олії та обсмажити овочі 5-7 хвилин на невеликому вогні, помішуючи. Трохи остудити. Обсмажені овочі додати до решти інгредієнтів.
Гарбуз очистити, промити та обсушити. Подрібнити на великій тертці. Додати до миски. Всипати на смак сіль, мелений чорний перець, італійські трави.
Усі інгредієнти ретельно перемішати.
Сформувати вологими руками заготівлі бажаної форми та розміру. Дно жаростійкої форми змастити другою половиною рослинної олії. Викласти колобки.
Для заливки змішуємо сметану будь-якої жирності, томатну пасту, воду 300 мл, сіль, мелений чорний перець та цукор. Замість томатної пасти можна взяти кетчуп або домашній соус.
Залити м'ясні колобки. Розігріти духовку до 180 градусів. Запікати 40-60 хвилин. Час запікання залежить від потужності техніки.
Ледачі голубці з гарбузом готові. Подавати відразу до столу зі сметаною чи іншим соусом.
Читайте також:
Навіть цілої каструлі буде мало: рецепт найправильніших закарпатських голубців
У них є один секрет: готуємо голубці за литовським рецептом. Ви точно захочете добавки
Насолода вам забезпечена: рецепт "ледачих" голубців, які готуються в лаваші