Hyser продовжує публікувати рецепти з нашої осінньої добірки, і сьогодні черга голубців по-закарпатськи із секретним інгредієнтом, якими ви точно зможете здивувати своїх гостей.

Отже, щоб приготувати карпатські голубці з дерунами, квасолею та грибами, знадобиться такий набір продуктів:

  • капуста білокачанна – 2 середні качана (на два рецепти);
  • картопля – 2 кг (на два рецепти);
  • цибуля ріпчаста - 3 шт. (на два рецепти: 2 для картоплі та 1 для начинки);
  • квасоля варена – 1,5 склянки (майже 300 г);
  • гриби білі свіжі чи морозиві – 300 г;
  • томатний соус – 3 ст. ложки;
  • паприка солодка;
  • масло рослинне;
  • сіль;
  • перець чорний мелений.

важливо!

  • За цим рецептом пісні голубці готуються відразу за двома варіантами, тому передбачена подвійна норма капусти (за качаном на рецепт), картоплі та цибулі. А ви визначайтеся самі, скільки і чого готуватимете.

Насамперед потрібно вимити качан капусти, зняти верхні листочки, закип'ятити воду у великій каструлі і відправити капусту туди. Відокремити листя і зрізати з них потовщення.

Крім того, потрібно заздалегідь замочити та відварити квасолю.

Щоб приготувати начинки для голубців, дрібно порізати цибулину. Далі розігріваємо на сковороді 1 ст. ложку рослинної олії і обсмажуємо половину цибулі. Додати квасолю та добре її прогріти. Посолити та поперчити. Ще теплу квасолю з цибулею розім'яти товкачем.

Для грибної начинки дрібно порізати гриби та обсмажити на 1 ст. ложці олії з другою половиною цибулі. Посолити та поперчити.

Для цього потрібно почистити і натерти картоплю та 2 цибулини. Посолити та поперчити. Викладати картопляну масу столовою ложкою на розігріту олію та смажити драники з двох боків.

Приступаємо до формування голубців. Так, на готовий драник викладаємо чайну ложку начинки. Капустяний лист скрутити кульочком і вкласти в нього драник з начинкою. Верхню частину "кульочка" заправити всередину.

Голубці з різною начинкою готуємо окремо.

Укладаємо голубці в сотейники, кожен шар трохи солимо і посипаємо паприкою.

Голубці з грибною начинкою ще перекладаємо сухими замоченими грибами.

Голубці з квасолею заливаємо теплою кип'яченою водою, не доходячи до верху голубців 1,5 см, а голубці з грибами заливаємо водою, де замочувалися гриби.

Ставимо каструлі в духовку на 1:00 при температурі 180 градусів. Потім зменшуємо температуру до 160 градусів і гасимо пісні голубці ще 20 хвилин. Якщо у вас голубці з молодої капусти, загальний час гасіння зменшуємо наполовину.

Щоб приготувати соус для голубців з квасолею, розбавити томатну пасту водою (до 1 склянки). За бажання можна приготувати грибний соус із сухих грибів. Залити голубці з|із| квасолею приготовленим соусом.

У голубці з грибами додати воду, що залишилася від грибів, хоча можна приготувати такий самий томатний соус або грибний. Поставити сотейники на 20 хвилин у духовку.

Залишилося дістати голубці з каструлі, викласти їх на тарілки і насолоджуватися смакотою.

Читайте також:

Навіть цілої каструлі буде мало: рецепт найправильніших закарпатських голубців

Секрет цієї страви проситимуть навіть сусіди: рецепт овочевих голубців на зиму. Закриваються у маленьких баночках

У них є один секрет: готуємо голубці за литовським рецептом. Ви точно захочете добавки

Насолода вам забезпечена: рецепт "ледачих" голубців, які готуються в лаваші