Дуже яскравий та смачний овочевий салат із гарбузом можна легко заготовити на зиму.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЯкщо навіть ви не є затятим шанувальником гарбуза, салат з гарбуза на зиму приготувати варто, тому що в поєднанні з іншими овочами гарбуз набуває зовсім іншого смаку.
Отже, для того, щоб приготувати гарбузовий салат із солодким перцем та цибулею, необхідно підготувати такий набір продуктів:
- гарбуз – 500 г;
- перець солодкий – 200 г;
- цибуля ріпчаста - 120 г;
- морква – 120 г;
- олія рослинна - 50 мл;
- часник – 5 зубків;
- цукор – 20 г;
- соль - 3/4 ст.л.;
- столовий 9% оцет – 1,5 ст.л.
важливо!
- В інгредієнтах зазначено кількість очищених, повністю підготовлених овочів.
Наріжемо всі овочі, попередньо їх почистивши та помивши:
- цибуля кубиком, не надто дрібно;
- моркву нарізати тонкими півкільцями чи соломкою;
- болгарський перець соломкою;
- очищену м'якоть гарбуза великими кубиками.
У сотейнику або сковороді розжарите олію, перекладіть туди нарізаний перець, цибулю та моркву. Пасеруйте хвилин 10, помішуючи, на дуже слабкому вогні.
Додайте|добавляйте| нарізаний гарбуз і перемішайте. Гасити на середньому вогні ще 15 хвилин, періодично помішуючи овочі лопаткою. Можна додати 100мл води. Також додайте сіль, цукор.
Поки тушкуються овочі, почистіть і дрібно наріжте часник.
Через 15 хвилин додайте часник, перемішайте, тушкуйте 5 хвилин. Влийте столовий 9% оцет, перемішайте і вимкніть вогонь. Салат із гарбуза на зиму готовий, розкладіть його по стерильним банкам.
Герметично закатати стерилізованими кришками. Баночки перевернути вгору дном і укутати в ковдру до повного остигання.
Через добу-дві переставте баночки з готовим салатом у більш сприятливе для зберігання місце - у льох, комору.
Читайте також:
Взимку ви з'їдатимете по банку на день і проситимете добавки: рецепт салату з помідорів з рисом
Тепер ви робитимете так постійно: рецепт салату з капусти на зиму з додаванням яблука