ІНГРЕДІЄНТИ
  • кабачки невеликі – 2 шт.
  • сметана 10% - 150 г
  • сир – 100 г
  • мука – 90 г + для обваливания
  • молоко – 50 мл
  • яйце – 1 шт.
  • прованські трави – 5 г
  • сіль – 3 г
  • рослинна олія – 30 мл

Для приготування кабачків у сирному клярі промийте овочі під проточною водою, обсушіть, а потім наріжте брусочками. Використовуйте для цього страви молоді кабачки, з ніжною шкіркою та насінням.

Кабачки посоліть і залиште на 10 хвилин|мінути|, щоб вони дали сік. Потім обітріть їх паперовими рушниками і обваляйте з усіх боків у борошні.

Приготуйте кляр. У мисці з'єднайте яйце, прованські трави та сіль. Злегка збийте вилкою. Додайте|добавляйте| сметану, молоко і ще раз перемішайте.

Не перестаючи перемішувати, всипте борошно. Повинне вийти однорідне тісто без грудочок. Сир натріть на дрібній тертці та викладіть у тісто. Ще раз перемішайте.

На великій сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Опускайте шматочки кабачка в кляр так, щоб він покривав його з усіх боків.

Викладайте кабачок на сковороду на невеликій відстані один від одного і готуйте кілька хвилин. Потім за допомогою лопатки переверніть на інший бік і готуйте до появи золотистої скоринки.

важливо!

  • Для приготування кабачків у сирному клярі сковороду використовуйте з товстим дном, щоб овочі на підгоріли.
  • Готуйте страву на невеликому вогні, тоді шматочки будуть золотистими зовні та м'якими усередині.

Тарілку вистеліть паперовим рушником. Викладіть на неї кабачок, щоб стек зайвий жир. Так приготуйте усі овочі. Подавайте кабачки зі сметанним соусом.

Приготуйте соус. Часник очистіть та пропустіть через прес. Гілочки кропу вимийте і подрібніть. У мисці з'єднайте сметану з часником і зеленню, посоліть на смак і перемішайте.

Читайте також:

Прицмокуватимете від задоволення: рецепт молодих помідорів на сковороді в сирному клярі зі сметаною

Ви будете в захваті: рецепт молодих кабачків "Подвійне задоволення" з фаршем у клярі

Подвійна насолода: рецепт молодих кабачків із фаршем у клярі

Такого ніжного м'яса ви ще не куштували: кляр для відбивних, зроблений на газуванні