Ні для кого не є секретом, що сало вже давно стало символом української кухні. Ще б пак, українці та сало – це те саме, що французи та сир, італійці та піца, німці та сосиски, японці та суші. При цьому Україна асоціюється не просто із салом, а із смачним салом.

Інгредієнти для «Ароматне листкове сало»:

Сало

  • Сало (свіже, сире, не менше 4-х сантиметрів товщини, бажано зі шкірою) – 500 г
  • Сіль за смаком)

Маса 1

  • Паприка солодка – 2 ст. л.
  • Соль — 0,5 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний (свіжомелений) - 0,5 ч. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.

Маса 2

  • Кріп - 10 г
  • Петрушка - 10 г
  • Часник – 3 зуб.
  • Соль — 0,5 ст. л.

важливо!

Для цього рецепту необхідно вибрати не внутрішнє сало, а зовнішнє. Воно має бути завтовшки не менше 4 см і зі шкіркою. Воно має бути м'яким і почати плавитися від теплоти рук.

Коли вибрано сало, приступаємо до приготування першої маси.

Часник для першої та для другої суміші дрібно рубаємо ножем з додаванням щіпки солі, щоб він дав сік. Ділимо на дві частини.

З'єднуємо половину часнику, 2 ст. л. паприки, 0,5 ст. л. солі.

Додаємо олію (воно дасть можливість спеціям розкритися) і свіжомелений чорний перець.

Все добре перемішуємо.

Готуємо другу масу. З зелені обриваємо листя і дрібно ріжемо.

З'єднуємо зелень, часник, сіль.

Все ретельно перемішуємо.

Надрізаємо сало з одного боку приблизно на 1 см від краю, не дорізаючи до кінця.

Перевертаємо шматок і робимо надріз з іншого боку.

Виходить така собі буква «зю».

Знову складаємо шматок разом.

Натираємо його з усіх боків сіллю.

Відкриваємо один надріз та намазуємо всередині першою масою.

Перевертаємо, відкриваємо з іншого боку та намазуємо другою масою.

Весь цей процес займає 10 хвилин. Щільно замотуємо сало в харчову плівку та відправляємо на 20 хвилин у холодильник.