Ні для кого не є секретом, що сало вже давно стало символом української кухні. Ще б пак, українці та сало – це те саме, що французи та сир, італійці та піца, німці та сосиски, японці та суші. При цьому Україна асоціюється не просто із салом, а із смачним салом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти для «Ароматне листкове сало»:
Сало
- Сало (свіже, сире, не менше 4-х сантиметрів товщини, бажано зі шкірою) – 500 г
- Сіль за смаком)
Маса 1
- Паприка солодка – 2 ст. л.
- Соль — 0,5 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний (свіжомелений) - 0,5 ч. л.
- Олія - 3 ст. л.
Маса 2
- Кріп - 10 г
- Петрушка - 10 г
- Часник – 3 зуб.
- Соль — 0,5 ст. л.
важливо!
Для цього рецепту необхідно вибрати не внутрішнє сало, а зовнішнє. Воно має бути завтовшки не менше 4 см і зі шкіркою. Воно має бути м'яким і почати плавитися від теплоти рук.
Коли вибрано сало, приступаємо до приготування першої маси.
Часник для першої та для другої суміші дрібно рубаємо ножем з додаванням щіпки солі, щоб він дав сік. Ділимо на дві частини.
З'єднуємо половину часнику, 2 ст. л. паприки, 0,5 ст. л. солі.
Додаємо олію (воно дасть можливість спеціям розкритися) і свіжомелений чорний перець.
Все добре перемішуємо.
Готуємо другу масу. З зелені обриваємо листя і дрібно ріжемо.
З'єднуємо зелень, часник, сіль.
Все ретельно перемішуємо.
Надрізаємо сало з одного боку приблизно на 1 см від краю, не дорізаючи до кінця.
Перевертаємо шматок і робимо надріз з іншого боку.
Виходить така собі буква «зю».
Знову складаємо шматок разом.
Натираємо його з усіх боків сіллю.
Відкриваємо один надріз та намазуємо всередині першою масою.
Перевертаємо, відкриваємо з іншого боку та намазуємо другою масою.
Весь цей процес займає 10 хвилин. Щільно замотуємо сало в харчову плівку та відправляємо на 20 хвилин у холодильник.
Читайте також:
Його так хочеться, що рука в банку може застрягти: рецепт маринованого сала на зиму по-закарпатськи
Від цього смаку паморочиться голова: рецепт свинячої шкірки, відрізаної від сала, в соєвому соусі
Ви постійно бігатимете до холодильника: рецепт закусочного сала в часниковому маринаді
Ніжний і золотистий: рецепт сала з чорносливом. Така закуска захопить кожного