Запіканка з картоплі та кисломолочного сиру - це смачна, ситна та досить бюджетна страва. Завдяки сиру та сметані запіканка виходить дуже ніжною, а прованські трави, часник та свіжа зелень надають страві апетитного аромату.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти (на 4 порції):
- картопля – 650 г (очищена – 500 г);
- сир - 200 г;
- яйця – 2 шт.;
- часник – 4 зубчики;
- петрушка свіжа – 30 г;
- сметана – 50 г;
- трави прованські сушені - 1 ч. ложка;
- соль - 1 ч. ложка;
- олія рослинна (для змащування) - 1-2 ст. ложки (25мл).
Картоплю потрібно помити, почистити та натерти на великій тертці.
Робимо все у глибокій мисці.
Далі до картошки додаємо яйця та кисломолочний сир.
Часник очищаємо, пропускаємо через прес і додаємо до інших компонентів. Всипаємо прованські трави та сіль.
Зелень петрушки дрібно нарізаємо і викладаємо в миску.
Ставимо форму з картопляно-сирною масою в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, приблизно на 30 хвилин. Запікаємо майже до готовності.
Потім дістаємо форму з духовки і змащуємо поверхню картопляно-сирної запіканки рослинною олією, що залишилася. Знову ставимо форму в духовку і запікаємо до рум'яніння, приблизно 10 хвилин.
Для подачі на стіл картопляно-сирну запіканку потрібно нарізати порційними шматочками.
До речі, обсмаживши запіканку на сковороді наступного дня після приготування, вона все одно залишиться фантастично смачною.
Читайте також:
Будуть проблеми із посилками: "Нова пошта" розповіла, що перестає приймати
Задоволення гарантоване: рецепт швидкого пирога з лавашу з куркою та сиром
Це божественно: рецепт вишуканої закуски з фаршированих яєць з креветками та редисом
Просто насолода: рецепт незвичайних рибних котлет із курячим фаршем