Всі погодяться, що дуже складно встояти перед рум'яними, пишними пиріжками з куркою прямо з духовки. Їх можна подати до чаю чи супу, взяти з собою у дорогу або просто ситно перекусити.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти для тесту:
- молоко - 200 мл;
- масло вершкове (розм'якшене) - 100 г;
- яйця – 2 шт;
- борошно – 170 г + для роботи з тестом;
- дріжджі свіжі – 40 г;
- розпушувач – 2 ч. ложки;
- цукор – 3 ст. ложки;
- соль - 1 ч. ложка.
Щоб приготувати пишне тісто, спочатку робимо опару. Для цього половину від загального обсягу молока (100 мл) потрібно підігріти до температури не вище 40 градусів і додати в молоко дріжджі, 2 ст. ложки цукру та 4 ст. ложки борошна. Далі суміш перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, до появи бульбашок на поверхні.
За цей час тісто повинне зрости в 2 рази, після чого тісто потрібно обімнути рукою, випустивши повітря.
Продукти для начинки:
- курка - 750 г. Частини курки для начинки можна взяти будь-які: будь то курячі стегенця, філе або ціла курка.
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- селера черешкова - 1 стебло;
- олія рослинна - 2 ст. ложки;
- перець червоний гострий мелений - 1 щіпка;
- лавровий лист – 1 шт.;
- соль - 1 ч. ложка.
Курку для начинки потрібно приготувати. Для цього в каструлю потрібно помістити м'ясо птиці, одну цибулину, стебло селери та моркву. Заливаємо все водою, доводимо до кипіння та варимо 1,5 години на середньому вогні.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, 8-10 хвилин.
Охолоджене куряче м'ясо знімаємо з кістки, шкіру потрібно видалити. Далі подрібнюємо м'ясо птиці (ножем, на м'ясорубці чи блендері). В окремій мисці поєднуємо подрібнене куряче м'ясо і смажену цибулю, солимо і додаємо червоний перець. Перемішуємо начинку до однорідності.
Тісто потрібно поділити на 10 рівних частин.
Кожну частину потрібно скачати в кульку і викласти на поверхню, що присипає борошном. Далі руками потрібно розпластати кульку тіста в коржик, у центр викласти порцію курячої начинки. Краї коржі з'єднуємо над начинкою вздовж і защипуємо. Сформований пиріжок швом донизу викладаємо на присипану борошном поверхню.
Деко потрібно застелити пергаментом і викласти на нього пиріжки на невеликій відстані один від одного. Залишаємо їх на 20 хвилин у теплому місці.
Пиріжки, що підійшли, можна змастити яйцем або молоком і відправляємо їх в духовку.
Випікаємо пиріжки при 200 градусах у режимі "верх-низ" 20-25 хвилин до рум'яності. Спечені дріжджові пиріжки з куркою, на молоці та вершковому маслі перед подачею потрібно остудити.
Читайте також:
Це варто спробувати: рецепт незвичайного омлету з пельменями, сиром та зеленню
Ніжні та рум'яні: як приготувати битки з манної каші. Рецепт
Секрет схуднення: як приготувати простий салат, який допомагає позбутися зайвої ваги
Називається "варнішкес": рецепт старої єврейської страви з макаронів, гречки та грибів