Всі погодяться, що дуже складно встояти перед рум'яними, пишними пиріжками з куркою прямо з духовки. Їх можна подати до чаю чи супу, взяти з собою у дорогу або просто ситно перекусити.

Продукти для тесту:

  • молоко - 200 мл;
  • масло вершкове (розм'якшене) - 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 170 г + для роботи з тестом;
  • дріжджі свіжі – 40 г;
  • розпушувач – 2 ч. ложки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • соль - 1 ч. ложка.

Щоб приготувати пишне тісто, спочатку робимо опару. Для цього половину від загального обсягу молока (100 мл) потрібно підігріти до температури не вище 40 градусів і додати в молоко дріжджі, 2 ст. ложки цукру та 4 ст. ложки борошна. Далі суміш перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, до появи бульбашок на поверхні.

Коли опара збільшиться, додаємо молоко і цукор, що залишилося, яйця, сіль і м'яке вершкове масло. Перемішуємо. Всипаємо в миску інше борошно з розпушувачем і руками замішуємо однорідне тісто – це рекомендується робити недовго – 3-4 хвилини. Потім накриваємо миску з тістом плівкою або рушником і залишаємо в теплому місці на 1:00.

За цей час тісто повинне зрости в 2 рази, після чого тісто потрібно обімнути рукою, випустивши повітря.

Продукти для начинки:

  • курка - 750 г. Частини курки для начинки можна взяти будь-які: будь то курячі стегенця, філе або ціла курка.
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;
  • селера черешкова - 1 стебло;
  • олія рослинна - 2 ст. ложки;
  • перець червоний гострий мелений - 1 щіпка;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • соль - 1 ч. ложка.

Курку для начинки потрібно приготувати. Для цього в каструлю потрібно помістити м'ясо птиці, одну цибулину, стебло селери та моркву. Заливаємо все водою, доводимо до кипіння та варимо 1,5 години на середньому вогні.

У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, 8-10 хвилин.

Охолоджене куряче м'ясо знімаємо з кістки, шкіру потрібно видалити. Далі подрібнюємо м'ясо птиці (ножем, на м'ясорубці чи блендері). В окремій мисці поєднуємо подрібнене куряче м'ясо і смажену цибулю, солимо і додаємо червоний перець. Перемішуємо начинку до однорідності.

Тісто потрібно поділити на 10 рівних частин.

Кожну частину потрібно скачати в кульку і викласти на поверхню, що присипає борошном. Далі руками потрібно розпластати кульку тіста в коржик, у центр викласти порцію курячої начинки. Краї коржі з'єднуємо над начинкою вздовж і защипуємо. Сформований пиріжок швом донизу викладаємо на присипану борошном поверхню.

Деко потрібно застелити пергаментом і викласти на нього пиріжки на невеликій відстані один від одного. Залишаємо їх на 20 хвилин у теплому місці.

Пиріжки, що підійшли, можна змастити яйцем або молоком і відправляємо їх в духовку.

Випікаємо пиріжки при 200 градусах у режимі "верх-низ" 20-25 хвилин до рум'яності. Спечені дріжджові пиріжки з куркою, на молоці та вершковому маслі перед подачею потрібно остудити.

Читайте також:

Це варто спробувати: рецепт незвичайного омлету з пельменями, сиром та зеленню

Ніжні та рум'яні: як приготувати битки з манної каші. Рецепт

Секрет схуднення: як приготувати простий салат, який допомагає позбутися зайвої ваги

Називається "варнішкес": рецепт старої єврейської страви з макаронів, гречки та грибів