Гречані котлети з білокачанною капустою це дуже смачно! Можна їсти як гарнір, а можна як самостійну страву.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПідготуйте необхідні інгредієнти:
- крупа гречана – 200 г;
- капуста білокачанна – 200 г;
- цибуля ріпчаста - 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 60 г (2 ст. ложки з гіркою);
- сухарі панірувальні - 30 г (2 ст. ложки);
- сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Олія - 25 мл
Гречану крупу добре промийте, перекладіть у каструлю. Влийте 400 мл води. Доведіть до кипіння, посоліть трохи (1/3 ч. ложки). Потім варіть на невеликому вогні 15-20 хвилин|мінути|, до готовності, періодично помішуючи.
Тим часом цибулю очистіть, наріжте кубиками.
У сковороді розігрійте 1 ст. ложку олії. Додайте|добавляйте| цибулю, обсмажте 3-4 хвилини на помірному вогні, помішуючи.
Капусту наріжте середньою соломкою.
Капусту відкиньте на друшляк, промийте холодною водою. Відіжміть зайву рідину.
Коли гречка вбере всю рідину і приготується, відключіть вогонь. Кашу остудіть.
Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 190-200 градусів.
Капусту та гречану кашу перекладіть у миску. Перемішайте.
Убийте яйце. Перемішайте.
Додайте обсмажену цибулю. Перемішайте.
За смаком посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.
Сформуйте заготовки бажаної форми та розміру. Вага однієї заготівлі в даному рецепті - 80-90 г. Запануйте котлети з усіх боків у панірувальних сухарях.
Форму для запікання змастіть маслом, що залишилося. Викладіть заготовки (вийшло 9 шт.).
Відправте в попередньо розігріту до 190-200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Котлети з капусти та гречки готові. Подавайте до столу у гарячому вигляді з улюбленим соусом, свіжими овочами чи зеленню.
Читайте також:
Рецепт котлет "Дует" з фаршу та печінки, які перевернуть ваше життя: класичні більше не захочеться
І навіть п'яти штук вам здасться мало: рецепт апетитних та соковитих котлет із фаршу з баклажаном
Ви й не здогадувалися, наскільки це смачно: рецепт шведських котлет із буряком та м'ясним фаршем