Овочевий суп приготований з баклажанами, помідорами та сметаною – це легкий та насичений смак літа у вашому дачному будинку та не тільки! Суп вариться на овочевому бульйоні, тому його приготування не займає занадто багато часу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДосить простий у приготуванні та ароматний літній овочевий суп з баклажанами, помідорами та сметаною без жодного сумніву сподобається багатьом своїми чудовими смаковими якостями.
Насамперед готуємо необхідні продукти та спеції для приготування літнього овочевого супу:
- баклажани – 200 г;
- картопля – 200 г;
- помідори – 150 г;
- сметана – 80 г;
- цибуля ріпчаста - 40 г;
- чеснок - 1 зубчик;
- олія рослинна - 40 мл;
- кріп свіжий – за смаком;
- сіль за смаком;
- вода - 1,7 л.
Візьміть потрібну каструлю і поставте її на плиту. У каструлі закип'ятіть 1,7 л води, посоліть до смаку.
Очищену картоплю наріжте середніми шматочками.
У киплячу воду викладіть шматочки картоплі. Варіть 15-20 хвилин до м'якості картоплі.
Цибулю очистіть і наріжте невеликими кубиками.
Баклажани наріжте четвертинками (їх також можна попередньо очистити).
Візьміть невелику миску і покладіть у неї помідори з надрізаною шкіркою, потім залийте їх окропом. Залишіть помідори в окропі на 20-30 секунд - таким чином з них буде легко зняти шкірку.
Помідори очистіть від шкірки та наріжте кубиками.
Розігрійте сковороду з олією, викладіть туди цибулю та обсмажте протягом 2 хвилин.
Додайте баклажани. Обсмажуйте цибулю із баклажанами ще 3-4 хвилини на невеликому вогні.
Потім додайте в сковороду помідори, туди викладіть сметану.
Викладіть овочі зі сметаною у каструлю. Варіть суп 5 хвилин|мінути|.
Часник очистіть та подрібніть. Дрібно наріжте зелень кропу.
Додайте кріп та часник у суп.
Перемішайте всі інгредієнти в каструлі між собою та доведіть суп до кипіння.