Осінь - це час, коли душа вимагає не салату і не смузі, а чогось затишного, домашнього та по-справжньому смачного.

Хочеться, щоб на кухні пахло смаженою цибулею та спеціями, щоб на тарілці було щось гаряче, м'яке, у густому, солодкуватому соусі. І ось він - ідеальний рецепт: тефтельки у вершково-томатному соусі.

Тефтельки у вершково-томатному соусі, кадр з відео
Тефтельки у вершково-томатному соусі, кадр з відео

Прості, але ароматні, ніжні, з тим самим смаком, який миттєво переносить у дитинство — коли за вікном йшов дощ, а мама ставила тарілку поруч із картопляною пюрешкою, що димить.

Що знадобиться:

  • Яловичий фарш - 700 г (можна змішати з трохи свинячого - для соковитості)
  • Цибулина - 1 шт. (обсмажена до золотистого кольору)
  • Сіль - ½ ч. ложки
  • Сухий часник - 1 ч. ложка
  • Копчена паприка - ½ ч. ложки
  • Борошно - 2 ч. ложки (для обсипання)
  • Вершки (жирні, кімнатної температури) – 200 мл
  • Соус болоньєзе або будь-який томатний - 100 г

Як готувати:

  1. У мисці з'єднуємо фарш, сіль, часник, паприку та обсмажену цибулю. Перемішуємо до однорідності.

  2. Формуємо невеликі тюфтельки - розміром з волоський горіх. За бажання злегка обвалюємо їх у борошні — так вони вийдуть з апетитною скоринкою.

  3. Обсмажуємо на розігрітій сковороді до рум'яного кольору з усіх боків.

  4. В окремому посуді змішуємо вершки з соусом, виливаємо до тюфтельок, зменшуємо вогонь і томимо під кришкою 7-10 хвилин.

    Тефтельки у вершково-томатному соусі, кадр з відео
    Тефтельки у вершково-томатному соусі, кадр з відео

А далі – справа смаку. Можна додати ложку вершкового масла для шовковистості соусу або базиліка для аромату. Подавайте тюфтельки з картопляним пюре, пастою або просто з хрустким хлібом, щоб вмочувати густий вершково-томатний соус до останньої краплі.

Тефтельки у вершково-томатному соусі, кадр з відео
Тефтельки у вершково-томатному соусі, кадр з відео

Читайте також:

Повітряний шок-торт "Їжа богів": на смак як свято, у приготуванні – як прогулянка.

Соковиті сардельки у вершково-часниковому соусі під сирною скоринкою: рецепт, який точно урізноманітнить магазинне.