Томатний сік в домашніх умовах - це повністю натуральний продукт, багатий на вітаміни К, А і С, антиоксидантами, корисними мінералами - залізом, магнієм, калієм. Також у ньому міститься велика кількість вітамінів групи В, корисних для нервової системи.

  • Помідори – 2 кг
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Для приготування томатного соку на зиму вдома найкраще використовувати зрілі, соковиті та м'ясисті помідори, тоді у соку смак буде солодшим, а колір - насиченим. Добре підходять сорти з високим вмістом цукру та кислот (Сливка або Рома), оскільки вони забезпечать насичений смак та щільну консистенцію напою.

Помідори миємо та нарізаємо на четвертинки. Викладаємо помідори у чашу блендера.

Добре пробиваємо помідори у блендері – до отримання томатного пюре.

Перекладаємо отримане томатне пюре в каструлю, додаємо сіль та чорний мелений перець.

Ставимо каструлю із томатним пюре на середній вогонь. Даємо соку закипіти. На поверхні соку при кипінні утворюватиметься піна, прибирати її не слід, вона сама поступово зникне в міру готовності соку. Варимо томатний сік 10-15 хвилин після закипання.

Готовий сік розливаємо простерилізованими пляшками або банками.

Закриваємо пляшки щільно кришками або закочуємо банки із соком бляшаними кришками. Укутуємо пляшки із соком теплим пледом і даємо соку повністю охолонути.

Виготовлений без стерилізації томатний сік на зиму відправляємо в прохолодне місце для зберігання. Незважаючи на те, що сік заготовлений без стерилізації, він добре зберігається всю зиму.

Зазначимо, що домашній томатний сік можна використовувати для приготування соусів і засмажок, а ще - просто пити на втіху з гарнірами, бутербродами, салатами, грінками та м'ясними стравами.

Читайте також:

Голодним точно ніхто не залишиться: рецепт ситної домашньої консервованої квасолі з помідорами та перцем

Як правильно заморозити помідори на зиму, щоб вони були тільки з грядки

І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму