Ікра з моркви та помідорів на зиму - це поєднання свіжих моркви, помідорів та ароматного часнику, тушкованих разом до отримання ніжної та апетитної консистенції.

Для приготування закуски за рецептом ікри з моркви та помідорів на зиму нам знадобиться:

- 500 г свіжої моркви
- 3-4 середні помідори
- 2-3 зубчики часнику
- 1 столова ложка рослинної олії
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- 1 столова ложка оцту

Моркву миємо, чистимо, нарізаємо на невеликі шматочки. Моркву пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна, кому якнайзручніше, головне, щоб морква була крупинками.

Помідори миємо, нарізаємо на шматочки і перемелюємо в комбайні. Якщо помідори не великі, а шкірка у них ніжна, її можна не видаляти.

З зубчиків часнику видаляє плівочку та їх також подрібнюємо у комбайні.

Овочі кладемо в сотейник чи сковороду з товстим дном та високими бортиками. Додаємо цукор та сіль. Вливаємо олію. І ставимо на вогонь, коли овочева суміш закипить, зменшуємо вогонь і гасимо їх на повільному вогні близько 30 хвилин під кришкою, часто перемішуючи масу, щоб вона не пригоріла до дна сотейника.

Якщо здається, що овочева суміш дуже суха, можна влити трохи води, щоб овочі гасилися. Потім у овочеву суміш додаємо оцет.

Перемішуємо і гасимо ще близько 10 хвилин. Знімаємо морквяну ікру з вогню. Даємо їй охолонути під кришкою до теплого стану. Баночки для ікри добре промиваємо та стерилізуємо. Краще брати невеликі банки, щоб після розтину ікра довго не зберігалася.

Наповнюємо приготовлені баночки теплою морквяною ікрою по плічка, щільно утромбовуючи масу ложкою, закочуємо кришками.

Зберігаємо в холодильнику або іншому прохолодному місці.

Читайте також:

Її захочеться їсти ложками прямо з банки: рецепт найсмачнішої ікри з помідорів з морквою

Цією смакотою ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт швидкої маринованої капусти з яблуками та морквою

На одному шматочку ви точно не зупинитесь: рецепт рулету з лаваша з ковбасою та корейською морквою