Кожен українець знає, що маринована капуста є джерелом вітамінів, мінералів, амінокислот, клітковини та інших важливих для нашого організму речовин. А ще завдяки своїй низькій калорійності та відмінним смаковим якостям, цей овоч ідеально вписується в будь-яке дієтичне меню. Замаринувати свіжу капусту можна сотнею різних способів. Але майже всі вони вимагають тривалого очікування. Ми хочемо поділитися з вами унікальним рецептом швидкого маринування, який скоротить час приготування страви до кількох днів.

Продукти, необхідні для приготування маринованої капусти "Панський секрет":

  • капуста - 1 качан (невеликий);
  • морква – 2 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • перець гострий свіжий – 1 стручок;
  • лавровий лист – 5 шт.;
  • гвоздика – 7 штук;
  • перець горошком чорний та запашний - 15 шт;
  • насіння кропу – 1 ст. л.

Важливо!

  • Якщо хочете зробити цю заготівлю "правильнішою", то можна замінити оцет розбавленим лимонним соком (1:1) - він надасть смаку маринованої капусти цікаві цитрусові нотки.

Насамперед готуємо для маринування капусту. Верхнє листя потрібно видалити, качан і грубі частини качана вирізати. Капусту нарізаємо довільно та не дрібно.

Моркву вимийте та очистіть. Її потрібно натерти на великій тертці або нарізати кружальцями.

Частки часнику очистити та роздавити лезом ножа.

Гострий перчик нарізати кружальцями.

Додати лавровий лист, насіння кропу, гвоздику та перець горошком. Перемішати.

Готуємо маринад для капусти швидкого приготування. Для цього з'єднайте в сотейнику або каструлі теплу воду, олію та оцет, додаємо сіль та цукор. Перемішуємо ложкою та доводимо до кипіння.

Пропорції:

  • вода - 1,5 л;
  • оцет 6% - 1 склянка;
  • олія рослинна - 1 склянка;
  • сіль – 4-5 ст. л.;
  • цукор – 9 ст. л.

важливо!

  • Маринована капуста швидкого приготування стане ароматнішою та смачнішою, якщо до теплого маринаду додати столову ложку кмину.

Залийте капусту з морквою в банках маринадом (овочі мають бути повністю вкриті рідиною).

Закриваємо кришкою і даємо настоятися 3 дні за кімнатної температури. Потім перекладаємо в чисті банки, доливаємо маринадом і закриваємо будь-якими кришками.

Важливо!

  • Мариновану капусту швидкого приготування слід зберігати в сухому прохолодному місці (краще в холодильнику) протягом одного тижня. Так вона не закисне і збереже приємну хрустку текстуру.

Читайте також:

Смачніше ви ще не куштували: рецепт картопляних зраз з молодою капустою, протушкованою в томатній пасті

Літній, корисний та швидкий: рецепт салату з редискою, бринзою, шпинатом та одним смачним секретом

Цілий тазик розкидається миттєво: рецепт сирних булочок з помідорами та зеленою цибулею