Колишня суддя кулінарного проекту "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася простим рецептом приготування домашньої карамелі із солоними нотками, який наводить портал " Політека " .
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
- 200 г цукру
- 60 мл води
- 30 г вершкового масла
- 120 мл вершків (30%)
- 0,5 ч.л. рік
Приготування:
Поставте сотейник на плиту на температуру трохи вище середнього. Влийте 60 мл води та додайте 200 г цукру в сотейник. Не заважайте суміш, щоб уникнути утворення грудочок, ділиться "Майстер Шеф" Литвинова. Дайте суміші нагріватися, поки цукор не почне плавитися і перетворюватися на карамель. Не змішуйте суміш.
Поки карамель готується, підігрійте вершки на маленькому вогні. Коли карамель набуде темного кольору, обережно додайте 30 г вершкового масла в сотейник. Будьте уважні, суміш може почати вирувати, зауважила "Майстер Шеф" Литвинова.
Поступово влийте підігріті вершки, продовжуючи інтенсивно заважати суміш. Зніміть сотейник з вогню і дайте карамелі охолонути кілька хвилин. Додати 0,5 ч.л. солі та ретельно перемішайте. "Майстер Шеф" Литвинова зауважила, додавати її краще в теплу суміш, а не гарячу.
Читайте також:
Ніжний аромат з дитинства: рецепт бабусиних запашних верств з молодої полуниці
Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків