Колишня суддя кулінарного проекту "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася простим рецептом приготування домашньої карамелі із солоними нотками, який наводить портал " Політека " .

Інгредієнти:

  • 200 г цукру
  • 60 мл води
  • 30 г вершкового масла
  • 120 мл вершків (30%)
  • 0,5 ч.л. рік

Приготування:

Поставте сотейник на плиту на температуру трохи вище середнього. Влийте 60 мл води та додайте 200 г цукру в сотейник. Не заважайте суміш, щоб уникнути утворення грудочок, ділиться "Майстер Шеф" Литвинова. Дайте суміші нагріватися, поки цукор не почне плавитися і перетворюватися на карамель. Не змішуйте суміш.

Поки карамель готується, підігрійте вершки на маленькому вогні. Коли карамель набуде темного кольору, обережно додайте 30 г вершкового масла в сотейник. Будьте уважні, суміш може почати вирувати, зауважила "Майстер Шеф" Литвинова.

Поступово влийте підігріті вершки, продовжуючи інтенсивно заважати суміш. Зніміть сотейник з вогню і дайте карамелі охолонути кілька хвилин. Додати 0,5 ч.л. солі та ретельно перемішайте. "Майстер Шеф" Литвинова зауважила, додавати її краще в теплу суміш, а не гарячу.

Читайте також:

Ніжний аромат з дитинства: рецепт бабусиних запашних верств з молодої полуниці

Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт узбецьких пельменів "Чучвара" з рубаного м'яса в томатному соусі