Коли холод починає стукати у вікна, настав час запасатися смаколиками, від яких тремтять вуса.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОсь рецепт засолювання сала в банках на зиму — і не просто рецепт, а ароматна закуска, яка підніматиме настрій навіть у сірий грудневий вечір.
Інгредієнти (на 1 середню банку)
- Свіжий шматок сала (краще з прошарками м'яса)
- Вода – 1 літр
- Велика сіль - 5 ст. л.
- Перець чорний горошком - 1/2 ч. л.
- Перець запашний горошком - ½ ст. л.
- Лаврове листя - 3 шт.
- Часник - 3-4 зубчики
Приготування
-
Готуємо розсіл. Закип'ятити 1 л води з 2 столовими ложками солі. Додай чорний та запашний перець, пару лаврових листочків, нехай кипить хвилинку, щоб спеції розкрилися.
-
Охолоди розсіл. Дай йому охолонути до теплого стану, інакше сало може запаритися і втратити текстуру.
-
Підготовка банків. На дно чистої сухої банки насип залишки солі. Поклади шар сала. Наріж часник тонкими пластинками - виклади кілька часточок поверх сала.
-
Шари та заливання. Полови ополоником розсолу і залий перший шар. Потім — черговий шматок сала, залий знову, і так поки що банку не заповниться.
-
Остаточний акорд. Влий розсіл до краю (прибери лаврове листя, нехай вони займуть своє місце зверху). На шийку банки насип чайну ложку солі, закривай кришкою.
Сало у банці, кадр з відео -
Витримка. Три дні тримай банку за кімнатної температури. Потім прибери в прохолодне місце (льох, підвал чи холодильник) і перевертай банки вгору дном і назад раз на тиждень, для рівномірного розподілу розсолу.
Поради - "від кулінарного глашатая"
- Використовуй сало з помірним прошарком м'яса – буде смачно та не надто жирно.
- Часник - не просто для запаху: він додає легку гострину, яка розбавляє вершковість сала.
- Не шкодуй спецій: запашний перець, лавровий лист - нехай аромат працює на тебе.
- Ідеально подавати з хлібом, свіжою цибулею та келихом чогось міцного (ну так, злегка натякаю).
Читайте також:
Ліниві суші-кульки: смачніші за ролів і готуються за 15 хвилин, рецепт.
Салат з буряком без варіння овочів: швидко, яскраво та неймовірно смачно, рецепт.