У мережі оприлюднили смачний рецепт запеченого ароматного сала, ідеального для великоднього столу.

Інгредієнти:

1 кг сала.

50 г часнику.

50 г гірчиці.

Чорний мелений перець за смаком.

2 ст.л. з копченої паприки.

3 ст.л. соєвого соусу.

Сіль за смаком.

Приготування:

Очистіть часник і дрібно натріть його.

У невеликій мисці змішайте тертий часник із гірчицею, щіпкою солі, чорним перцем, копченою паприкою та соєвим соусом.

Натріть сало приготовленою часниково-гірчичною сумішшю, щоб воно було рівномірно покрите.

Сало: скрін з відео
Сало: скрін з відео

Помістіть замариноване сало в холодильник і дайте йому настоятися щонайменше 5 годин. Це дозволяє ароматам краще розкритися.

Розігрійте духовку до 170 градусів.

Загорніть мариноване сало у фольгу та помістіть у форму для запікання.

Потім випікайте у розігрітій духовці близько 1,5 години.

Через цей час розгорніть фольгу і збільшіть температуру духовки до 200 градусів і випікайте ще 15 хвилин, щоб корж став хрустким.

Дістаньте блюдо з духовки і дайте постояти близько 30 хвилин.

Коли сало відпочине, наріжте його і подавайте як смачну закуску або частину пасхального застілля.

Читайте також:

Краще будь-яких пиріжків: рецепт ситних картопляників із сиром, від яких ви точно не відмовитеся

Його називають "Французький поцілунок": рецепт апетитного салату, який з'їдається за раз

Захочеться облизувати тарілку: рецепт ситних котлет із вареною капустою та фаршем