Якщо у вас залишилося картопляне пюре, не поспішайте його викидати. Приготуйте картопляники – і ваші рідні точно проситимуть добавку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗрази чи картопляники – страва української кухні, яка готується з вареної картоплі з начинкою з капусти, різних видів сиру, м'яса та грибів. Вони подаються з ряжанкою, сметаною або кислим молоком.
Тісто для картопляних зразів можна приготувати різними способами, у тому числі з борошном та манкою. Hyser ж рекомендує приготувати ситні картопляники на новий лад - в картоплю додамо м'яку фету.
Картопляне пюре - 2 склянки | ||
Цибуля ріпчаста, маленька, подрібнена — 1 шт. | ||
Цибуля-різанець подрібнений (пір'я зеленої цибулі) - 2 ст. л. | ||
Сир «Фета», розфарбований — 1 склянка | ||
Яйця велике, трохи збите - 1 шт. | ||
Олія оливкова - 1 ст. л. | ||
Погано почуватися | ||
сіль | ||
Чорний перець |
1.Змішайте картоплю з ріпчастою (краще натерти цибулю на тертці) і зеленою цибулею, сиром та яйцем. Посоліть і поперчіть.
2. Розігрійте 1 ст. л. олії в сковороді. Посипте руки борошном та сформуйте з картопляної суміші круглі котлетки. Смажте картопляники на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку (якщо потрібно, додайте в сковороду оливкової олії). Подавайте картопляники гарячими. Смачного!
Читайте також:
Не повторюйте цю помилку: коли у квітні не можна садити картоплю
Від урожаю тріщатиме льох: на якій правильній глибині потрібно садити картоплю
Справжня смакота для всієї родини: рецепт запеченої картоплі з малосольною скумбрією