Якщо у вас залишилося картопляне пюре, не поспішайте його викидати. Приготуйте картопляники – і ваші рідні точно проситимуть добавку.

Зрази чи картопляники – страва української кухні, яка готується з вареної картоплі з начинкою з капусти, різних видів сиру, м'яса та грибів. Вони подаються з ряжанкою, сметаною або кислим молоком.

Тісто для картопляних зразів можна приготувати різними способами, у тому числі з борошном та манкою. Hyser ж рекомендує приготувати ситні картопляники на новий лад - в картоплю додамо м'яку фету.

Картопляне пюре - 2 склянки
Цибуля ріпчаста, маленька, подрібнена — 1 шт.
Цибуля-різанець подрібнений (пір'я зеленої цибулі) - 2 ст. л.
Сир «Фета», розфарбований — 1 склянка
Яйця велике, трохи збите - 1 шт.
Олія оливкова - 1 ст. л.
Погано почуватися
сіль
Чорний перець

1.Змішайте картоплю з ріпчастою (краще натерти цибулю на тертці) і зеленою цибулею, сиром та яйцем. Посоліть і поперчіть.

2. Розігрійте 1 ст. л. олії в сковороді. Посипте руки борошном та сформуйте з картопляної суміші круглі котлетки. Смажте картопляники на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку (якщо потрібно, додайте в сковороду оливкової олії). Подавайте картопляники гарячими. Смачного!

Читайте також:

Не повторюйте цю помилку: коли у квітні не можна садити картоплю

Від урожаю тріщатиме льох: на якій правильній глибині потрібно садити картоплю

Справжня смакота для всієї родини: рецепт запеченої картоплі з малосольною скумбрією