Досвідчена господиня розмістила в мережі рецепт чудового листкового салату з буряків, моркви та сиру.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти (на 4 порції):
2 варені або запечені буряки.
3 сирі моркви.
150 м твердого сиру.
1 жменя очищених волоських горіхів.
1 жменю ізюму.
3 зубчики часнику.
Майонез, до смаку.
1 невеликий шматочок редис дайкон (для прикраси).
Свіжа петрушка.
Інструкції:
Підготуйте інгредієнти, заздалегідь відваривши буряк або запекти його. Коли вона охолоне, очистіть і натріть на дрібній тертці.
Подрібніть волоські горіхи і змішайте їх з тертим буряком. Додайте в суміш майонез і обережно перемішайте, збиваючи.
Натріть сиру моркву та відкладіть дві повні ложки для прикраси салату. Моркву, що залишилася, змішати з родзинками і майонезом, зберігаючи суміш повітряної.
Потім натріть твердий сир і додайте подрібнений часник. Будьте обережні із сирною сумішшю, щоб вона не злиплася. Нанесіть на сир сіточку майонезу і трохи перемішайте.
На плоску тарілку середнього розміру почніть викладати салат шарами. Почніть із суміші моркви та родзинок як перший шар, потім суміш сиру і часнику як другий шар, а потім суміш буряків і волоських горіхів як третій шар.
Також прикрасьте боки салату тертою морквою, що залишилася. По краю зробіть вінок із тертого сиру.
Для святкової нотки додайте зверху салату трояндочки дайкон і листя петрушки.
Читайте також:
Їх розхоплюють двома руками: рецепт домашніх пиріжків з картопляним пюре та черемшею
Пісно, ситно та апетитно: рецепт незвичайної гречки з капустою, цибулею та морквою
Прям як у ресторані: рецепт австрійського картопляного салату із заправкою з бульйону