Картопляний салат по-австрійськи є досить простою, але універсальною стравою, так як її можна подавати як додаток до віденського шніцелю або як самодостатню закуску, що не вимагає особливих доповнень. Родзинка цього теплого салату - заправка на основі бульйону з додаванням гірчиці та оцту.

Отже, щоб приготувати "Австрійський картопляний салат" у домашніх умовах, знадобиться такий набір продуктів:
  • картопля - 700-800 г;
  • курячий або яловичий бульйон – 150 мл;
  • яблучний оцет – 50 мл;
  • дижонська гірчиця - 1½ ст. ложки;
  • олія - ​​2 ст. ложки;
  • соль - 2 ч. ложки;
  • цукор 1-2 ч. ложки;
  • перець чорний мелений - 1/2 ч. ложки;
  • фіолетовий або звичайний цибуля - 1 штука;
  • зелень до смаку.

Картоплю потрібно вимити і відварити в шкірці до готовності (25-30 хвилин). Злийте воду і злегка остудіть картоплю. Очистіть від шкірки і наріжте на скибочки товщиною 3-4 мм.

Далі змішуємо бульйон з оцтом, гірчицею, олією, сіллю, цукром та перцем. Помішуючи, підігрівайте на невеликому вогні, поки всі кристали не розчиняться.

Не доводячи до кипіння, зніміть салатну заправку з вогню і перемішайте з дрібно нарізаною цибулею.
Полийте гарячу картоплю соусом, що вийшов, і перемішайте. Додайте|добавляйте| трохи зелені і відразу ж подавайте до столу.
За бажанням можна доповнити класичний австрійський картопляний салат корнішонами та/або шматочками смаженого бекону.
Читайте також: