Картопляний салат по-австрійськи є досить простою, але універсальною стравою, так як її можна подавати як додаток до віденського шніцелю або як самодостатню закуску, що не вимагає особливих доповнень. Родзинка цього теплого салату - заправка на основі бульйону з додаванням гірчиці та оцту.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- картопля - 700-800 г;
- курячий або яловичий бульйон – 150 мл;
- яблучний оцет – 50 мл;
- дижонська гірчиця - 1½ ст. ложки;
- олія - 2 ст. ложки;
- соль - 2 ч. ложки;
- цукор 1-2 ч. ложки;
- перець чорний мелений - 1/2 ч. ложки;
- фіолетовий або звичайний цибуля - 1 штука;
- зелень до смаку.
Картоплю потрібно вимити і відварити в шкірці до готовності (25-30 хвилин). Злийте воду і злегка остудіть картоплю. Очистіть від шкірки і наріжте на скибочки товщиною 3-4 мм.
Далі змішуємо бульйон з оцтом, гірчицею, олією, сіллю, цукром та перцем. Помішуючи, підігрівайте на невеликому вогні, поки всі кристали не розчиняться.
Готується швидко та з'їдається із задоволенням: рецепт капустяної запіканки з фаршем
Дуже просто і дуже смачно: рецепт запіканки з консервованою квасолею, сиром та ковбасою
І навіть борошно не потрібне: рецепт справжньої сирної запіканки, яку раніше давали у дитячому садку
Усі подумають, що це ресторанний пиріг: рецепт картопляної запіканки з помідорами та яйцем.