Картопляна запіканка з помідорами та яйцем - це проста і швидка страва, яку можна приготувати в мікрохвильовій печі. Це чудовий варіант для вечері чи обіду, коли у вас мало часу.

Докладніше про приготування картопляної запіканки з помідорами та яйцем читайте у нашому матеріалі.

Для приготування картопляної запіканки з помідорами та яйцем нам знадобиться:

  • Картопля - 600 г
  • Вершкове масло - 50 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець - за смаком
  • Коріандр - за смаком
  • Кріп - 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Помідори – 2 шт.
  • Яйце куряче - 1 шт.

Спосіб приготування картопляної запіканки з помідорами та яйцем:

  1. Картоплю очистити, вимити, нарізати кубиками, залити водою, посолити, накрити і відправити в мікрохвильову піч на 15 хвилин при потужності 850 Вт.
  2. Злити воду, додати вершкове масло, спеції (чорний перець, коріандр) і розім'яти картоплю в пюре, поки він гарячий.
  3. Кріп порізати, відкласти чверть для прикраси. Додати решту кропу в пюре і перемішати.
  4. Цибулю нарізати, змішати з 1 ст. л. рослинної олії та поставити в мікрохвильову піч на 2-2,5 хвилини.
  5. Помідори нарізати кружальцями, яйце збити.
  6. Змішати яйце з охолодженим пюре.
  7. Форму для запікання змастити олією. Викласти половину пюре, розрівняти.
  8. Зверху додати цибулю, помідори.
  9. Викласти пюре, що залишилося, розрівняти.
  10. Змастити поверхню запіканки олією.
  11. Готувати в мікрохвильовій печі 7 хвилин при потужності 850 Вт.
  12. Готову запіканку посипати зеленню та подавати на стіл.

Порада:

  • Якщо пюре вийшло небагато, можна помідори викласти першим шаром.
  • Слідкуйте за цибулею в мікрохвильовій печі, щоб вона не згоріла.

Смачного!

Читайте також:

І чому ми раніше таке не готували? Рецепт крабових паличок у листковому тісті з сиром, що робляться у духовці

Якщо хочете справжнє соковите та ніжне м'ясо, робіть так: рецепт яловичини, маринованої в солоних огірках

Його повністю з'їдять вже за годину після приготування: рецепт закритого пирога з картоплею і шинкою