Картопляна запіканка з помідорами та яйцем - це проста і швидка страва, яку можна приготувати в мікрохвильовій печі. Це чудовий варіант для вечері чи обіду, коли у вас мало часу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування картопляної запіканки з помідорами та яйцем читайте у нашому матеріалі.
Для приготування картопляної запіканки з помідорами та яйцем нам знадобиться:
- Картопля - 600 г
- Вершкове масло - 50 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець - за смаком
- Коріандр - за смаком
- Кріп - 1 пучок
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Помідори – 2 шт.
- Яйце куряче - 1 шт.
Спосіб приготування картопляної запіканки з помідорами та яйцем:
- Картоплю очистити, вимити, нарізати кубиками, залити водою, посолити, накрити і відправити в мікрохвильову піч на 15 хвилин при потужності 850 Вт.
- Злити воду, додати вершкове масло, спеції (чорний перець, коріандр) і розім'яти картоплю в пюре, поки він гарячий.
- Кріп порізати, відкласти чверть для прикраси. Додати решту кропу в пюре і перемішати.
- Цибулю нарізати, змішати з 1 ст. л. рослинної олії та поставити в мікрохвильову піч на 2-2,5 хвилини.
- Помідори нарізати кружальцями, яйце збити.
- Змішати яйце з охолодженим пюре.
- Форму для запікання змастити олією. Викласти половину пюре, розрівняти.
- Зверху додати цибулю, помідори.
- Викласти пюре, що залишилося, розрівняти.
- Змастити поверхню запіканки олією.
- Готувати в мікрохвильовій печі 7 хвилин при потужності 850 Вт.
- Готову запіканку посипати зеленню та подавати на стіл.
Порада:
- Якщо пюре вийшло небагато, можна помідори викласти першим шаром.
- Слідкуйте за цибулею в мікрохвильовій печі, щоб вона не згоріла.
Смачного!
Читайте також:
Його повністю з'їдять вже за годину після приготування: рецепт закритого пирога з картоплею і шинкою