Українцям до цього поки що складно звикнути, але грецький йогурт має кислуватий смак і несе в собі набагато менший відсоток жирності та нижчу калорійність щодо майонезу та звичайного йогурту, тому він чудово підходить для заправки овочевих салатів середземноморської кухні, до рибних страв та курей .
І справді, свіжий, ніжний смак традиційного грецького йогурту без цукру добре сусідить з багатьма продуктами, але найкраще його стосунки складаються зі свіжими овочами та м'яким сиром.
Спробуйте приготувати поживний та ніжний на смак грецький салат із буряком.
Для нього знадобляться такі продукти:
  • буряк – 4 штуки;
  • грецький йогурт – 1 склянка;
  • олія оливкова - 2 ст. л.;
  • часник, зубчики – 3 шт.;
  • лимон - 0,5 шт.;
  • волоські горіхи - 2 ст. л.;
  • м'ята - 2 столові ложки;
  • кріп, гілочка 5 шт.;
  • розчин 0,5 год. л.

важливо!

  • Замість лимонного соку можна використовувати червоний винний оцет або навіть бальзамічний оцет.
  • Підсмажені волоські горіхи — вони завжди хороші для надання текстури та кришталю, але їх можна не використовувати - за бажання замість них можна використовувати підсмажені кедрові горіхи, пепіти або мигдаль.
Розігрійте духовку до 200 °C.
Акуратно промийте буряки під проточною водою м'якою щіткою, щоб видалити всі частинки бруду.
Оберніть буряк фольгою і щільно запечатайте (це допоможе їй пропаритися під час смаження, щоб вона залишилася вологою, а не сухою). Помістіть на лист і запікайте приблизно 1 годину або до готовності, поки вилка не м'яко проштрикуватиме буряк.

Розгорніть готовий буряк і дайте йому повністю охолонути. Потім почистіть буряк і наріжте скибочками приблизно по 6 скибочок на буряк.

У невеликій мисці змішайте грецький йогурт, оливкову олію, сіль та пропущений через прес часник. Вижміть сік із половинки лимона і добре перемішайте.

Викладіть йогуртову суміш у тарілку для подачі. Викладіть скибочки буряків поверх йогурту. Зверху буряк посипте щіпкою солі та подрібненими волоськими горіхами. На закінчення посипте буряки свіжою зеленню.

Читайте також:

Захочеться їсти другою ложкою: рецепт смачного гарячого картопляного салату з крабовими паличками

Він просто дивовижний: рецепт листкового м'ясного салату з сиром, морквою та чорносливом.

Вся тарілка з'їдається за хвилини: рецепт незвичайного картопляного салату з оливками та червоною цибулею

Тепер він стане вашим коханим: рецепт теплого салату з куркою, помідорами та солодким перцем.

Його називають "Ніжність": рецепт капустяного салату з яблуком, сметаною та морквою.